https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kaj se čez vikend dogaja v Pomurju

06.09.2018 ob 21:00  

Ta konec tedna bo veliko kulinaričnih, kulturnih, zabavnih in športnih dogodkov. V Murski Soboti boste lahko v petek in soboto pokusili razne dobrote, v Lendavi se zaključuje Festival Vinarium, v Černelavcih prirejajo Škafove igre, v Lipovcih in Mekotnjaku pa se bo ta vikend vse vrtelo okoli buč.

Petek, 7. september 2018

V Lendavi se v petek začnejo Dnevi fotografije v Lendavi, kjer si boste do nedelje, 9. septembra, lahko ogledali razne razstave, predstavitve in fotografske delavnice. Tisti bolj aktivni pa se boste lahko ob 16.00 podali na Pohod iz ravnice v gorice. Zvečer ob 22.00 pa boste pri Ribiškem domu lahko prisluhnili koncertu soul-blues-rock skupine Hamo & Tribute 2 Love.

V Murski Soboti boste v petek lahko spoznali in se prepustili prvovrstnim okusom, ki jih bodo ponudili na Gourmet Over Mura, ki bo potekal v Gradu Murska Sobota med 19.00 in 24.00.

V Križevcih pri Ljutomeru trenutno poteka 20. občinski praznik Občine Križevci. V petek ob 18.00 bo v Kulturnem domu osrednja slavnostna prireditev, po 20.00 pa se lahko v Vaškem jedru Križevci pod šotorom zabavate z Dejanom Vunjakom in Brendijevimi barabami. V soboto pa bo ob 10.00 v Kulturnem domu potekala slovesnost ob 120-letnici delovanja Čebelarskega društva Križevci zvečer ob 20.00 pa se boste lahko zabavali z Davorjem Radolfijem in skupino Ritmo Loco ter Prleškim kvintetom.

V Črenšovcih bo v cerkvi Sv. Križa ob 18.00 Koncert klasične glasbe. Prisluhnili boste lahko Predmagistrskemu recitalu klasične kitare študenta Aljaža Gyurice.

Sobota, 8. september 2018

Zelo pestro bo v soboto v Murski Soboti. V Gradu Murska Sobota bo potekal 9. festival Prekmurske šunke in gibanice. Med 9.00 in 15.00 si lahko ogledate razstavo prekmurske gibanice in šunke ter pokusite prekmurske dobrote in domača vina, ob tem pa vas bo spremljal tudi bogat glasbeni program.

Teniški klub Murska Sobota bo organiziral Dan tenisa. Na teniških igriščih v Murski Soboti se bo med 9.00 in 23.00 odvil pester celodnevni program. V dopoldanskem delu si lahko ogledate predstavitev teniška šola ter otvoritev nove teniške dvorane. Ogledali si boste lahko tudi razne teniške dvoboje. Zvečer po 19.00 uri pa boste lahko prisluhnili in se zabavali ob Neishi.

V Lipovcih in Mekotnjaku se bo ta vikend vse vrtelo okoli buč. V Lipovcih bodo namreč praznovali 16. mednarodni praznik buč – pozdrav jeseni. V okviru tega bo potekalo tekmovanje v kuhanju bučnega golaža, ki si ga lahko ogledate od 15.00 ure naprej. V Mekotnjaku pri Stajnkovih pa se bo v soboto ob 15.00 začela 13. bučarija. Nadaljevala pa se bo tudi v nedeljo od 14.00 ure naprej, ko bo potekala osrednja prireditev.

Mladinsko društvo Černelavci v športnem centru Černelavci pripravlja 3. Škafove igre. Nepozaben dan, poln športa, veselja in zabave se bo pričel ob 15.00. Tekom dneva se vam bo predstavilo več lokalnih športnih klubov, pripravljen pa bo tudi otroški program, s plesno animacijo in delavnicami za otroke. Zvečer boste lahko skupaj s skupino Prestiž zaplesali dolgo v noč. Ob 22.00 pa si boste lahko ogledali ognjeni spektakel s Fire Flow Arts.

V Negovi se bo v soboto ob Mali maši odvijal tradicionalni krajevni Sejem v Negovi. V času od 7.00 do 16.00 ure, boste lahko videli razno ponudbo domače in umetnostne obrti, predstavitve domačih in sosednjih društev in še več.

Pri igrišču v Motvarjevcih bodo praznovali 22. občinski praznik občine Moravske Toplice. Program se bo začel ob 15.30, podelili bodo razna priznanja in nagrade, od 17.00 naprej pa se boste lahko zabavali z ansamblom Aktual vse do jutranjih ur.

V Dolini se boste v soboto ob 18.00 lahko udeležili že 17. Trgatve v Dolini. Začela se bo ob 18.00 uri.
V Krogu pa bo na igrišču med 8.00 in 12.00 potekal Bezgov tek.

V Lendavi bo ob 20.00 v Grajski kavarni nastopila zagrebška glasbenica Sara Renar. V Ribiškem domu pa bo glasno po 22.00, ko bo nastopila prekmurska alter-rock skupina Werefox.

Nedelja, 9. september 2018

V Murski Soboti bo v nedeljo športno. Potekal bo Maraton št. 16, dnevni tekaški dogodek v okviru športno-dobrodelnega projekta 42 maratonov v 42 dneh. Teklo se bo med 14. in 18. uro po mestnih ulicah in mestnem parku. Štartno-ciljni prostor bo postavljen na trgu v centru mesta.

Potekal bo tudi dolgi triatlon Murska Sobota, ki se bo začel ob 9. uri pri Soboškem jezeru ob cesti Murska Sobota – Bakovci. Več najdete tukaj.

Na Slovenski ulici se bo ob 10.00 začel Avto show Murska Sobota na katerem boste lahko videli razna predelana vozila, športna vozila, starodobna vozila ter druge.

V Puconcih bo na dvorišču OŠ Puconci potekala 15. dödolijada in 20. kulinarična razstava za Zlato kijanco. Dödoli se bodo pripravljali med 11.00 in 12.30 uro. Med 13.30 in 14.00 uro pa bodo razglasili zmagovalce. Po razglasitvi sledi zabava ob dobri glasbi in kulinariki. Prav tako ta vikend v Puconcih potekajo tradicionalni Küzmičevi dnevi, ki so se začeli v četrtek in se bodo zaključili v nedeljo, ko bo v puconski cerkvi ob 10.00 svečano bogoslužje, kjer bodo obhajali 235 let Evangeličanske cerkvene občine Puconci. Temu pa bo sledilo družabno srečanje v parku.

V Svetem Juriju se bo ob 10.00 začela prireditev Okusi Goričko. Na parkirišču pod cerkvijo Sv. Jurija boste lahko poskusili bograč, dödole z vratovino, jedi iz žara, mesni in sirov burek, langaš, sladke dobrote in še kaj.
V Vadarcih se bo ob 9.00 začelo tekmovanje gasilskih veteranov sektorja Bodonci.

V Lendavi pa se bo v nedeljo dokončno poslovil Festival Vinarium. Na letnem odru GKD lahko ob 20. uri prisluhnete koncertu skupine Katalena.

Na Krajni pri gasilskem domu bo ob 13.00 uri potekala osrednja slovesnost ob 18. občinskem prazniku občine Tišina. Ob tem bodo tudi obeležili 20. obletnico Gasilske zveze Tišina in uradno prevzeli novo motorno brizgo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.