https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Med hišno preiskavo zasegli orožje

07.09.2018 ob 12:21  

Policisti Policijske postaje Gornji Petrovci so včeraj na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri 64 - letnem občanu. Pred preiskavo je občan policistom sam izročil orožje, malokalibrsko puško znamke Carabin Automatique z nabojnikom in 157 komadi nabojev.


Med hišno preiskavo, ki je bila v mesecu avgustu pri 45-letnem občanu pa so policisti iz Gornjih  Petrovec zasegli 103 alokalibrskih nabojev, 35 petard znamke Pirat, gumijasto  palico, nunčake,  4 dimne naboje, puško neznane  znamke  in  kalibra,  pištolo  znamke  Autom. pistoll kal. 8 mm in starejšo pištolo neznane znamke in številk.

Po ugotovljeni  kategorizaciji  orožja  sledi zoper oba kršitelja ustrezen ukrep. (podan predlog prekrškovnemu organu)

Goljufije

Policisti  so včeraj obravnavali dva primera goljufije, ko sta podjetje in fizična oseba preko izvajalca poštnih storitev prejela priporočeno pošiljko z  odkupom v vrednosti 59,97 evrov, katero sta plačali. Po pregledu vsebine pisma  je  bilo  ugotovljeno, da gre za prevaro, saj storitve niso bile naročene. V dopisu je navedena spletna stran www.pogodba.org, pošiljatelj pa DAVČNI IN PRAVNI INŠTITUT.EU, 1000 Ljubljana.

Dne 5. 9. 2018 so pomurski policisti obravnavali že en primer take pošiljke, ki jo je prejela fizična oseba.

Policisti svetujejo, da takšne pošte ne prevzemate, če je ne pričakujete, odložite morebiten prevzem  pošiljke na kasnejši čas in prej podrobno preverite pošiljatelja. V kolikor ste pa to že storili, dejanje prijavite na najbližjo policijsko postajo.

Foto: Policija

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.