https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Lipovcih so s kuhanjem bučnega golaža zopet pozdravili jesen

Lipovci, 10.09.2018 ob 6:05  

Med 7. in 8. septembrom je Turistično društvo Lipovci v sodelovanju s KS Lipovci ter ZTK Beltinci izpeljalo 16. Mednarodni praznik buč »Pozdrav jeseni«, ki je potekal v ŠRC Lipovci.

Glavna prireditev je bila v soboto, ko je potekalo tekmovanje v kuhanju bučnega golaža. Zaradi drugih prireditev in rane trgatve, se je letos tekmovanja udeležilo le 6 ekip. Ob 18.30 se je začel kulturni program, kjer so nastopili pevci Moškega pevskega zbora Lipovci ter priložnostna glasbena skupina Kar bo, pa bo, ki deluje v okviru TD Vuhred.

Prisotne so na prireditvi nagovorili: Daniel Zadravec, predsednik TD Lipovci, Dejan Jakob, predsednik KS Lipovci in Milan Kerman, župan Občine Beltinci. Prireditev je povezoval Milan Zrinski.

Vse ekipe, ki so sodelovale, so prejele priznanje za sodelovanje, 1. nagrado za najboljši bučni golaž in za najlepše okrašeno prizorišče "bučne kuhinje" pa je dobila ekipa Kava bara Petra.

Za glasbo so po koncu razglasitve poskrbeli Petovia kvintet.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.09.2018 ob 12:06 obiskoval. gost

      Malo ljudi pa to še nastopajoči. Tile moški ki pojejo so nekam škripavo djali. Vse skupaj že izpeto----dosadno ! Buče so za olje , ostanek pa za svinje ne pa neke bedastoče ustvarjat !

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.09.2018 ob 12:29 lipouvska tikev gost

      Ferek tvoji ka se z batami mlatijo po igrišče nej bilou ?

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.09.2018 ob 9:00 gančani gost

      Več nastopajočih kak gostov .Gajdašje ,o gajdašje

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.09.2018 ob 17:04 Gajdaš gost

      Slaba organizacija upravnega odbora pa TD. Sakšo leto skouz slabše.. Ge so pa bile dobre bučne pogače?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.