https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Mlade želijo opozoriti na pomen samooskrbe

26.08.2018 ob 7:00  

Mladinski svet Murska Sobota bo med 3. in 11. septembrom v Rakičanu gostil 24 mladih iz Španije, Romunije, Italije in Slovenije na Erasmus+ mladinski izmenjavi. Tematika večdnevnega druženja bo samooskrbni način med mladimi. S projektom EXPANDING THE SELF-SUFFICIENT LIFESTYLE mladi soustvarjalci projekta želijo opozoriti na pomen samooskrbe med mladimi.


Pestra mednarodna sestava bo s predstavitvami različnih kultur, navad, običajev ter s primeri dobre samooskrbne prakse iz tujine dodala svoj kanček mozaika v mladinske izmenjave.

Med projektom si bodo mladi ogledali primer dobre prakse in sicer učilnico na prostem v Modražah; s pomočjo gosta podrobneje spoznali blagodejne učinke industrijske konoplje, si ogledali aktivnosti Biotehniške šole Rakičan, s praktičnimi delavnicami se bodo mladim približalo preproste recepte, ki temeljijo na sestavinah iz domačega okolja (zelenjavi in sadju).

 

Rezultat projekta bo E-knjižica z recepti, ki bo objavljena na Facebook strani skupine ter končna brošura.

Mladi vljudno vabijo na zaključno predstavitev projekta v ponedeljek, 10. septembra 2018 ob 11.00 na sedež mladinskega sveta: Lendavska ulica 28, Rakičan, 9000 Murska Sobota.

Več lahko spremljate na FB strani Mladinskega sveta Murska Sobota.  



Projekt je financiran s strani Evropske komisije. Vsebina sporočila odraža izključno stališča avtorja.

Nacionalna agencija ter Evropska komisija nista odgovorni za kakršno koli uporabo informacij, ki jih sporočilo vsebuje.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.