https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na Cankovi s slavnostno sejo in proslavo obeležili 14. občinski praznik

Cankova, 16.09.2018 ob 13:15  

Na Cankovi od 14. do 21. septembra poteka program prireditev v sklopu praznovanja 14. občinskega praznika. Včeraj zvečer je na proslavi s kulturnim programom in podelitvijo zahvalnih listin zbrane nagovoril tudi slavnostni govornik, slovenski diplomat in veleposlanik ter svetovalec predsednika republike, prof. dr. Ernest Petrič.

V okviru prireditev praznovanja 14. občinskega praznika je včeraj na Cankovi od 17. ure dalje sprva potekala slavnostna seja Občinskega sveta Občine Cankova nato pa je ob 18. uri sledila Sveta maša. Praznovanje občinskega praznika se je nadaljevalo v kulturni dvorani VGD na Cankovi od 19. ure dalje, s proslavo ob občinskem prazniku s kulturnim programom in podelitvijo zahvalnih listin.

Občinstvo je sprva nagovoril župan Občine Cankova Drago Vogrinčič in pozdravil slavnostne goste ter zbrane občane. Vsem zbranim je čestital ob občinskem prazniku ter jim tudi v nadalje zaželel obilo uspeha in vsega dobrega v skupnem delovanju v Občini Cankova. Nato je župan zaslužnim občanom podelil zahvalne listine, občinska priznanja in nagrade.

Na občinski proslavi s kulturnim programom in podelitvijo zahvalnih listin je bil osrednji slavnostni govornik slovenski diplomat in veleposlanik ter svetovalec predsednika republike, prof. dr. Ernest Petrič, ki je v nagovoru zbranim namenil številne spodbudne besede, povedal kakšno zanimivost s svoje dolgoletne diplomatske kariere ter izpostavil, da je bil zanj obisk kraja in Občine Cankova lep obisk.

Za kulturni  program so z glasbo in plesom poskrbeli nastopajoči: učenci OŠ Cankova, Mešani pevski zbor Društva upokojencev Cankova, Folklorna skupina Podkolonca, Folklorna skupina iz Občine Laczna iz Poljske, harmonikar Anže Hočevar Šmarjete. Ob 20. uri je pred kulturno dvorano VGD Cankova sledil še družabni del prireditve s pogostitvijo za vse zbrane na proslavi.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija