https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Tožilstvo ustavilo pregon: Nekdanja lastnika Aha Mure naj ne bi storila kaznivega dejanja

19.09.2018 ob 9:20  

Nekdanja lastnika Aha Mure Mojca Lukančič in Nigel Peter Buxton naj ne bi storila kaznivega dejanja. Po izvedeni preiskavi suma sporne porabe večmilijonske državne pomoči Aha Muri, je specializirano državno tožilstvo, odstopilo od pregona v tej zadevi. V preiskavi se ni potrdil sum, da naj bi za nekdanja lastnika tovarne Mojco Lukančič in Nigela Petra Buxtona - storila kaznivo dejanje.


Za 9,65 milijona evrov, sta družbe Mura in partnerji, Mura Evropska hiša mode in Mura Zagreb, kot tudi vse njihove nepremičnine in dve blagovni znamki, Lukančičeva in Buxton, kupila leta 2011. Mura in hčerinske družbe so kasneje, kljub prejeti državni pomoči, končale v stečaju.

Foto: Arhiv Pomurec.com

Dobila državno pomoč

Lukančičeva je ob nakupu Mure dobila državno pomoč za posodobitev proizvodnih procesov in razvoj Murine blagovne znamke. Zadevo so pod drobnogled vzeli kriminalisti, ki so iskali dokaze, ali se je dva milijona sredstev državne pomoči res prelilo v hčerinsko družbo Aha Mura Pvi maj.

Leta 2014 kazensko ovadili

Naj spomnimo, da so zaradi suma storitve dveh kaznivih dejanj preslepitve pri pridobitvi posojila ali ugodnost, murskosoboški kriminalisti leta 2014 kazensko ovadili Lukančičevo in Buxtona, ki naj bi nenamensko porabili dva milijona evrov državne pomoči in to prelila v hčerinsko družbo v Srbiji. Avgusta 2015 je tako specializirano državno tožilstvo vložilo zahtevo za sodno preiskavo.


FOTO: Mediaspeed

Aktivno trudila za rešitev delovnih mest

"Po opravljeni preiskavi pa je specializirano državno tožilstvo odstopilo od pregona domnevnih kaznivih dejanj zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti, sodišče pa je tudi izdalo sklep o ustavitvi sodne preiskave. Lukančičeva je ves čas trdila, da so obtožbe absurdne in da ni zlorabila položaja, saj naj bi se aktivno trudila za rešitev delovnih mest," navaja STA.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.09.2018 ob 10:44 77 gost

      Vrana vrani ne izkljuje oči,sodniki ,odvetniki in politika so uničili in iztrebili navadnega smrtnika in delavca,država je v istem sranju kot Venezuela ampak ta banda ne da tega v javnost,

      30 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.09.2018 ob 13:53 Tzhf gost

      Cas je ka se spakuvo slovensko tožilstvo, parlament itd.....

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.09.2018 ob 14:47 motika gost

      Na enkrat je tožilstvo odstopilo .To ka se dogaja v Sloveniji bogme nega še v Romuniji lekar .Boljše,ka vsi začnemo krasti .Ali bomo kažnjeni z družbeno koristnim delom kak Černigoj ,ali pa pridemo skozi kak Lukančičeva

      22 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.09.2018 ob 15:52 BRUKAŠE gost

        GLAVNO, DA JE POMURSKA POLICIJA IZVEDLA SPEKTAKULARNE HIŠNE PREISKAVE IN, DA JE NJIHOV HIŠNI NOVINARČEK IMEL 1 TEDEN GRADIVA ZA PISATE V POMURSKON ČASOPISE.

        18 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.09.2018 ob 15:53 gost

      Zdaj ta pa njeva tožila državo za 2 milijona.

      17 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.09.2018 ob 19:23 gost

      Delavci niso dobili evra odpravnine ,sedaj še pa krivca ne najdejo.V Sloveniji je vse ena velika mafija.

      21 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.09.2018 ob 20:47 butalec Fredi gost

      kot je bilo povedano pred leti, sodišče je v zgradbi, katere lastnica je Lukančičeva ima svoj prostor. Kako za vraga bo država kaznovala gospo, kateri plačuje najemnino, SKREGANO Z ZDRAVO KMEČKO PAMETJO, edino mI butalci Slovenski v dolini butalcev -Sloveniji verjamemo v poštene posle. Pa večjih lopovov od naših političarjev, ki vodijo sistem skorumpiranosti ne obstaja v svetu, edino še kolumbijska nostra game mafija, ki je enaka italijanski.

      15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      19.09.2018 ob 23:05 biznis je biznis gost

      Ofce slovenske. Dobro vas strižejo. In se prepirte okrog Šarca in JJ. Potem pride en Šiško, da se še naredi megla. Malo poguglajte kakšne posle dela Miro Senica. V polnem teku je vse za 2 tir Divača Koper. Sprejemajo se ponudbe za NLB. Šiško in Lukančičeva so mini ribice. Raja pa se še naprej prepira okrog Šarca in JJ.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      22.09.2018 ob 19:20 DEBELI FUKJENEC gost

      Nekdo je nekoč zapisal: najbolj pametni gredo med odvetnike, ostali med tožilce.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      22.09.2018 ob 21:57 Aha,aha gost

      Ja , to vam delajo tisti , ki jih zvedto volite , te si verjetno to zaslužite.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      23.09.2018 ob 20:26 popay gost

      Vedno more biti kriv delavec a uprava pa NIC??? SRAMOTA ZA NASO TOZILSTVO IN VLADO KI JI JE TAKRAT VODIL BORUT PAHOR. KI SO DOBRO VEDELI KAJ BO Z FIRMO MURA D.O.O.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.