https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Karel Erjavec na slavnostnem odprtju sejma SOBRA

20.09.2018 ob 12:00  

Danes, 20. 9, je v Gornji Radgoni odprl vrata že sedmi mednarodni sejem obrambe, varnosti, zaščite in reševanja (SOBRA). Sejem bo trajal od 20. - 23. septembra, vsak dan od 9. do 18. ure, izjema nedelja od 9. do 16. ure. Slavnostne otvoritve sejma ob 10. uri se je poleg številnih drugih pomembnih gostov udeležil tudi novi minister za obrambo, Karel Erjavec.

Karel Erjavec je najprej pozdravil mlade vojake oziroma tudi bodoče vojake in vojakinje ter jih z govorom poskušal navdušiti za delo oziroma službo v vojski. Tekom sejma SOBRA bodo mladi lahko preizkusili in videli številna vojaška vozila, aparature, oblačila ter ne nazadnje tudi preizkusili v streljanju s puško. Poleg vojske se na sejmu SOBRA predstavlja tudi slovenska policija, vojaška policija in druge posamezne enote znotraj njihove strukture. Ob tem si obiskovalci lahko ogledajo vozila, opremo in pobližje spoznajo delo policistov. 

Na otvoritvi je zaigral tudi orkester Slovenske vojske, ki ga vodi Gregor Vidmar. Župan občine Gornja Radgona, Stanislav Rojko je poudaril narodno zavest in tukajšnjo mladino nagovoril k delu v slovenski vojski. 

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, ki skrbi za delo in sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami se na letošnjem sejmu še posebej skuša približati predšolski in šolski mladini. Organizirani bosta dve brezplačni lutkovni predstavi »Pikec Ježek« in »Gasilko Jež«. V okviru enot in služb Civilne zaščite se predstavljajo Državna enota za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi, Jamarska reševalna služba, Gorska reševalna služba, Podvodna reševalna služba in druge.

Gasilska zveza Slovenije bo v petek 21, septembra, popoldan organizirala strokovno srečanje, v soboto, 22. septembra in nedeljo 23. septembra pa bo na radgonskem sejmišču in stadionu potekalo Gasilsko državno tekmovanje za mladino, veterane in člane. Skupno naj bi se tekmovanja udeležilo 5000 gasilk in gasilcev.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. febo
      20.09.2018 ob 13:38 febo

      Erjavec minister a sploh ne vej kje mora biti nameščen pralni stroj . Ne vem ka bo z to ubobožano državo .Najprej,da bomo druga Švica a iz tega nič kot izgleda pa hitimo vse bolj,da bomo Venezuela dva .

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. febo
      20.09.2018 ob 13:39 febo

      Rüslavi Errrrrrrjavec

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.