https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Preverite, kaj se čez vikend dogaja v Pomurju

20.09.2018 ob 19:00  

Kot vsak vikend se tudi tokrat marsikaj dogaja. Med 21. in 23. septembrom se lahko udeležite dogodkov ob dnevu brez avtomobila ali ob Svetovnem dnevu alzheimerjeve bolezni. Bogato bo dogajanje v Moravskih Toplicah, kjer se bo odvijal Festival Zvitorepec, v Černelavcih pa bosta na Kozel festu zabavali skupini Magazin in Blue Planet.

Petek, 21. september 2018

V Murski Soboti bodo s pestrim programom obeležili Evropski dan brez avtomobila. Prireditev bo na območju okrog Trga zmage med 9. in 13. uro. Ob tej priložnosti bo simbolično tudi uradno odprt obnovljen Trg zmage.

Evropski teden mobilnosti – dan brez avtomobila bodo proslavili tudi v Beltincih z Občinsko prireditvijo. Na Ravenski cesti – pred Blagovnico Mercator Beltinci si bo med 8.00 in 12.00 možno ogledati predstavitve raznih društev, zavarovalnic, Nacionalnega inštituta za javno zdravje ... Potekale pa bodo tudi razne delavnice.

Na ta dan je tudi Svetovni dan alzheimerjeve bolezni, zato bo v Beltincih s strani Skupine za samopomoč svojcev obolelih za demenco in Doma Janka Škrbana organiziran »Sprehod za spomin«, ki se bo začel ob 8.15 pred Domom Janka Škrbana.

Svetovni dan alzheimerjeve bolezni bodo obeležili tudi v Gornji Radgoni. Domu starejših občanov Gornja Radgona se lahko ob 9.30 uri pridružite na Sprehodu s stanovalci z demenco.

Klub prekmurskih študentov med 14. in 22. septembrom izvaja mladinsko izmenjavo z naslovom "Building Bridges" oz. "Gradimo mostove". V sklopu projekta bodo izvedli tudi zaključni dogodek, kjer bodo javnosti predstavili svoje rezultate in kako se lahko mladi vključujejo v tovrstne projekte v prihodnosti. Zaključni dogodek bo ob 11. uri in v Hiši sadeži družbe.

V Gančanih bo v petek in soboto potekalo Trganje in lüpanje kukorce po indašnje. In sicer bo v petek ob 15. uri potekalo trganje kukorce, lüpanje kukorce pa bo v soboto ob 18. uri pri ŠRC Gančani. 

Sobota, 22. september 2018

V Černelavcih se bo že četrto leto odvil Kozel fest. Od 12. ure naprej se bo mogoče okrepčati s sveže pečenim volom na žaru, čez cel dan pa tudi z langašem in pico. Pripravlja se tudi pravi glasbeni spektakel, saj prihaja hrvaška skupina Magazin. Za vedno ogreto ozračje pa bo skrbela tudi skupina Blue Planet.

V Moravskih Toplicah se bo v petek in soboto odvijal Festival Zvitorepec. Prvi festivalski dan bo namenjen sodelujočim partnerskim šolam. Drugi festivalski dan, ki se bo odvijal v soboto, 22. septembra 2018, med 16. in 22. uro na zelenici pri trgovini Mercator v Moravskih Toplicah, pa bo namenjen najrazličnejšim generacijam ter družinam. Pripravljeno bo pestro glasbeno in kulturno dogajanje, športne aktivnosti za otroke (Mini Planica), potekale pa bodo tudi zabavne animacije z maskotami Zvitorepca, Lakotnika in Trdonje za otroke.

TIC Moravske Toplice prireja Literarno-glasbeni dogodek z branjem odlomkov in razglasitvijo nagrajencev literarnega natečaja “Romanska rotunda v besedi”. Prireditev se bo pričela ob 17. uri. Potrebna je predhodna potrditev udeležbe.

V Noršincih bo v soboto ob 10. uri Občinska športna zveza Moravske Toplice organizirala Rusko kegljanje. Sodelujoči bodo morali z kroglo na vrvici keglje zadeti od zadaj.

V Sinagogi v Lendavi bo ob 19. uri koncert Urške Gajšt & Igorja Bezgeta. Urška Gajšt sodi med najbolj zanimive glasove slovenske glasbe in kot solistka deluje že več kot deset let, Igor Bezget pa je vrhunski vsestrunski glasben umetnik. Skupaj sta posnela tudi ploščo U And I z repertoarjem, ki sloni na slovenskem melodičnem jazzu in tradiciji slovenske popevke, obogatenim z nekaj ljudskimi ter avtorskimi skladbami.

V Ljutomeru bo potekal 2. Lotmerški trail tek. Pričel se bo ob 16. uri na Glavnem trgu v Ljutomeru in bo potekal v več kategorijah. Prvi trije v vsaki kategoriji bodo prejeli medalje in praktične nagrade.

Med 20. in 23. septembrom v Gornji Radgoni potekal 7. mednarodni sejem obrambe, varnosti, zaščite in reševanja - SOBRA. Predstavljene bodo oprema, znanje in najpomembnejše institucije, ki zagotavljajo obrambno pripravljenost, varnost državljanov ter zaščito in reševanje pri naravnih in drugih nesrečah. Razstavljeno bo tudi novo gasilsko vozilo PGD Ljutomer za reševanje z višine.

V času sejma bo v Gornji Radgoni na stadionu Turistično športnega centra Trate potekalo tudi Državno gasilsko tekmovanje za memorial Matevža Haceta. In sicer se bodo v soboto, 22. septembra, pomerile mladinske enote, v nedeljo, 23. septembra, pa bodo znanje in spretnosti pokazale članske enote.

Nedelja, 23. september 2018

Na Domačiji Bači v Fokovcih bodo v nedeljo ob 10. uri dnevi odprte njive. Na njivi industrijske konoplje, sončnic in lanu bo potekala delavnica na prostem, kjer bo mogoče živo sodelovati pri ročni žetvi industrijske konoplje, mlatenju sončnic, poskusnemu česanju lanu in izmenjavi znanj od semena do vlakna. Od 13. ure dalje bo na voljo obrazna refleksoterapija s Klaudijo v bližini nasada konoplje, od 14. ure dalje pa bo Brigita Šušteršič iz društva Zmorem domače predstavila knjigo receptov Kuhamo domače: 101 recept z vrta in njive. Pripravljena pa bo tudi degustacija nekaterih jedi iz knjige.

Na Turistični kmetiji Vrbnjak v Kuršincih bo v nedeljo srečanje konjenikov in otvoritev jahalne poti ter maneže. Srečanje, ki ga organizira Turistično društvo Mala Nedelja-Radoslavci, se bo začelo ob 13. uri.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.