https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Člani in starejši gasilci niso samo tekmovali

Gornja Radgona, 23.09.2018 ob 12:00  

V nedeljo, 23. septembra, je v Gornji Radgoni potekal drugi del Državnega gasilskega tekmovanja v znamenju članskih ekip ter ekip starejših gasilcev in gasilk. Ob tem so si tekmovalci ogledali tudi zadnji dan sejma SOBRA. Zbralo se je veliko gledalcev, ki so vneto navijali za svoje gasilce. 


V Gornji Radgoni se je zbralo okoli 3000 gasilcev in gasilk, veliko se je zbralo tudi gledalcev ob tekmovalnem poligonu oziroma samem prizorišču dogajanja. Člani in članice so se pomerili v vajah z gasilsko sekiro, reševalno vrvjo, oviro za vstop v prostor, stojalom za vezanje vozlov, leseno lestvijo in samostoječo A lestvijo. Starejše gasilke in gasilci so tekmovali z vedrovko, vedrom, tlačno C cevjo, cevnim pritrdilecem, spojnim ključem, hidrantnim nastavkom ter s trojakom in vrvjo.

Oprema tekmovalne članske enote je morala vsebovati prenosno motorno brizgalno, s sesalnim priključkom A in najmanj enim, na desni strani (gledano v smeri napada) pritrjenim tlačnim priključkom B, opremljeno z ročko za nošenje, motorne brizgalne, 4 sesalne A-cevi, dolžine približno 1,6 m, z obojestransko označbo 50 cm od začetka spojke, sesalne cevi; 3 tlačne B-cevi, dvojno zvite, dolžine 20 m, s cevnima nosilcema; 9 tlačnih C-cevi, dvojno zvitih, dolžine 15 m, s cevnimi nosilci ter 3 navadni C-ročniki, z zasunom, z ustnikom Ø 12 mm. 

Tekmovalci so si po ali pred tekmovanjem ogledali še sejem SOBRA, saj letošnje Državno gasilsko tekmovanje sovpada s sejmom in hkrati tudi je na sejemskem prostoru. Sejem SOBRA v Gornji Radgoni je tako posledično obiskalo še več ljudi kot v preteklih letih. Marsikateri vojak si je z zanimanjem ogledal tudi gasilska tekmovanja. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.