https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Kaj se dogaja na Tomšičevi ulici?

Murska Sobota, 24.09.2018 ob 14:00  

Na Tomšičevi ulici v Muski Soboti so danes posekali stara drevesa, ker so povzročala škodo na pločniku. Po temeljiti ureditvi bo na Tomšičevi zasajen nov, mlad drevored.


Urejanje Tomšičeve ulice

S posedanjem dreves se je začelo urejanje Tomšičeve ulice, ki bo zajemalo: rekonstrukcijo pločnikov ob Tomšičevi ulici, rekonstrukcijo obstoječega križišča v krožišče, novo prometno ureditev, odstranitev in zasaditev novega drevoreda z zelenim pasom na Tomšičevi ulici, rekonstrukcijo obstoječe javne razsvetljave (višji kandelabri, boljša in varčnejša osvetlitev), rekonstrukcijo vodovodnega sistema s hišnimi priključki, rekonstrukcijo meteorne kanalizacije, umestitev razne urbane opreme, kot so klopi in koši za smeti, označevalne table z namenom promoviranja hoje.

Upravljavec kabelskega sistema pa bo sočasno polagal kanalizacijo s katero bo širil svoje kapacitete v bližnji okolici.

Odstranjena drevesa bodo v sklopu rekonstrukcije zamenjana z novimi mlajšimi vrstami.  Pločnik bo po novem izveden v neposredni bližini ograj objektov.

Namen investicije je prispevati k razvoju trajnostne mobilnosti v Murski Soboti z ureditvijo hodnikov ob Tomšičevi ulici. S tem želi občina zagotavljati osnovne infrastrukturne pogoje za boljšo povezanost urbanih območij z zaledjem, povečanje prometne varnosti za najšibkejše udeležence v prometu in izboljšanje kakovosti življenjskega prostora ter posledično vplivati na izboljšanje kakovosti zraka.

Cilji investicije: zagotoviti varne pločnike (hodnike) na Tomšičevi ulici; ureditev krožišča in prehodov; izvedba ukrepov za umirjanje prometa,izvedba ukrepov za udobje pešcev, osveščanje pešcev o trajnostni mobilnosti in o promociji hoje.

Projekt na Tomšičevi ulici, ki je bil izbran na javnem razpisu za sofinanciranje ukrepov trajnostne mobilnosti, sofinancer pa  je Ministrstvo za infrastrukturo, bodo potekala v dveh sklopih, so zapisali na spletni strani murskosoboške občine.

Za leto 2018 je predvidena rekonstrukcija daljšega dela pločnika ter izvedba krožišča. Dela bodo predvidoma zaključena konec novembra. V letu 2019 bomo rekonstruirali še krajši odsek Tomšičeve ulice iz smeri ulice Juša Kramarja proti Trstenjakovi ulici.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.