https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Kužki gredo v posvojitev

24.09.2018 ob 18:00  

 Za kužka bo potrebno odšteti 230 evrov.


Kot smo že poročali, so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota v petek, 14. 9. 2018, ob 11.45 na avtocesti iz smeri Pinc proti Mariboru v bližini izvoza Gančani zaustavili in  kontrolirali 45-letnega voznika tovornega vozila znamke Iveco in 50-letnega sopotnika, oba državljana Italije.

Pri pregledu listin in zunanjosti vozila je bilo najprej ugotovljeno, da na vozilu ni veljavne vinjete, kot prometno dovoljenje pa je voznik izročil le kopijo, za kar mu je bila izrečena globa.

Med postopkom se je iz tovornega prostora vozila slišalo množično cviljenje živali. Voznik  je bil pozvan, da odpre vrata tovornega prostora. V vozilu so bili nameščeni večji in manjši zabojniki. Pri pogledu v zabojnike  je bilo v le-teh  polno pasjih mladičev. Psi so bili stlačeni v zabojnike in zaprti v kletke, kjer ni bilo posod z vodo in hrano. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da tujca nezakonito prevažata 107 pasjih mladičev, med katerimi je  eden poginil. Na vprašanja, če imata ustrezne papirje sta na vpogled dala le 18 potnih listov za pse.

Policisti so obvestili pristojno inšpekcijo VURS, ki je postopek prevzela in pse odvzela, ter jih namestila v zavetišče za živali Mala hiša v Lukačevcih. Podan je bil predlog pristojnemu  prekrškovnemu organu Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. Tujcema bo izdana odločba pristojnega prekrškovnega inšpektorja in globa v višini 800 evrov. Po nestrokovni oceni bi tujca s prodajo psov zaslužila okrog 60.000 evrov.

Kot navaja Večer bodo jutri stekle posvojitve psov. Za kužka bo potrebno odšteti 230 evrov.

Za več informacij lahko pokličete na telefonsko številko Male hiše - 031/732-700.

Foto: Policija

 

    Komentarji

    1. gost
      25.09.2018 ob 5:53 Monika gost

      Kako je to možno da kužki gredo v posvojitev za 230€??? Kdo bo zdaj služil??? Boge živali!!!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.09.2018 ob 19:07 pipita gost

      no pa sej to je isti zlocin vse za denar.a ste kej drugacni od tistih ki so preprodajali!?🤔

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.09.2018 ob 20:09 čondraš gost

      Sramota od sramote. Kar policija zaseže pride v roke zasebnika,kako je to možno ? Tebi nič, meni nič se začne preprodaja psov, imajo omenjeni prijavljeno psarno ? Imajo omenjeni pooblastila da preprodajajo zasežene pse ? Od kod jim cena 230 € ? Posvojitev STERILIZIRANE ali KASTRIRANEGA psa iz azila stane 50 €, ti psički niso ne eno ne drugo ker so premladi za to . Cepljenje psa proti steklini 32 €( kolikor vem so ti psički premladi za cepljenje proti steklini )..cena označitve,registracije psa, izdaje potnega lista in prvega cepljenja proti kužnim boleznim je 53,25€...tabletka za razgliščenje 0.50 €...torej od kje pri p.zdi m. vam cena 230 €, banda preprodajalska, skorumpirana država klinčeva in kam bodo šli psi ? K preprodajalcem, k tistim ki imajo pse za razplod ali še morda kam za pasje boje, to nikogar ne zanima od odgovornih, glavno je da bodo pokasirali 230 € za pse ki so jim padli z neba in za njih niso odšteli 1 €. Golazen preprodajalska in sramota za pravno državo .

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.09.2018 ob 15:28 čondraš gost

      Ste dobili nalog da brišete komentarje ? Sodelujete pri tej svinjariji s kužki..vsaka šiba ima dva konca.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.