https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Osnovnošolci iz Cezanjevcev na kolesarskem izletu

Cezanjevci, 25.09.2018 ob 11:00  

Mladi kolesarji in AMBASADORJI PROGRAMA Varno na kolesu OŠ JANKA RIBIČA CEZANJEVCI so se v minulem tednu podali na krajši kolesarski izlet in aktivno podprli poslanstvo EVROPSKEGA TEDNA MOBILNOSTI (ETM)

Potekal je pod sloganom »ZDRUŽUJ IN UČINKOVITO POTUJ«. S kolesarsko akcijo so učenci spodbujali kolesarjenje v lokalnem okolju in ponesli zavest o programu VARNO NA KOLESU, ki se letos že sedmo leto zavzema za VARNO IN SAMOSTOJNO VKLJUČITEV naših najmlajših udeležencev v promet in zagovarja uporabo tega trajnostnega prevoznega sredstva.

Skoraj 60 učencev OŠ Janka Ribiča Cezanjevci se je s kolesi podalo na kolesarski izlet vse do vrtca Ljutomer, kjer so med mlajšimi krepili pravi kolesarski duh. Otroci so upoštevali prometna pravila in vozili previdno tako ob polju kot tudi čez mesto, se zabavali, hkrati pa so pokazali, da je kolo odlično prevozno sredstvo na krajše razdalje.

Pod vodstvom mentorice Manje Gospodarič so sodelovali v promociji varnega kolesarjenja in trajnostnih prometnih ukrepov in s tem uradno otvorili novo kolesarsko sezono v tem šolskem letu, ko bodo z rednim kolesarjenjem in beleženjem svojih poti ter opravljenimi kilometri tekmovali za nagrado programa Varno na kolesu, in sicer servis koles za širšo lokalno skupnost in šolo, ki ga v sodelovanju z organizatorjem razpisa, družbo Butan plin, poklanja partner programa Zavarovalnica Triglav.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.