https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Gornja Radgona: dograditev zdravstvenega doma, nova športna dvorana in ureditev stadiona?

27.09.2018 ob 6:00  

V torek, 25. septembra, je v veliki dvorani Doma gasilcev in civilne zaščite v Gornji Radgoni potekala že 25. občinska seja Občine Gornja Radgona. Na seji je bilo kar 17. točk dnevnega reda. Med drugim so člani občinskega sveta sprejeli odlok o podrobnem prostorskem načrtu za območje gospodarske cone, kar bo zagotovo pripomoglo k nadaljnjem razvoju občine Gornja Radgona.


Odlok o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za območje gospodarske cone v enoti urejanja prostora GR 53 se je obravnaval že drugič, obrazložitev je podala Suzana RAKUŠA, višja svetovalka v občinski upravi. Ob tem je svojo obrazložitev podal tudi Leon Cigüt iz ZEU, družba za načrtovanje in inženiring d.o.o. Murska Sobota. 

In zakaj naj bi bil ta odlok pomemben za prihodnost občine? Ta odlok določa območje občinskega podrobnega prostorskega načrta, prostorsko ureditev, ki je načrtovana z občinskim podrobnim prostorskim načrtom in omogoča umestitev načrtovane ureditve v prostor. To pripomore k zasnovi projektnih rešitev in pogojev glede priključevanja objektov na gospodarsko javno infrastrukturo in grajeno javno dobro, rešitve in ukrepe za celostno ohranjanje kulturne dediščine ter rešitve in ukrepe za varovanje okolja, naravnih virov in ohranjanja narave. Obenem bodo zagotovljene rešitve in ukrepi za obrambo ter varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, ki vključujejo tudi varstvo pred požarom. Občina ima na tem območju predkupno pravico.

Druga obravnava Odloka o turistični taksi v Občini Gornja Radgona je bila s strani občinskih svetnikov soglasno sprejeta, obrazložitev je podala Majda Ferenc, višja svetovalka v občinski upravi.

Pod 8. točko dnevnega reda je Dominika Fras, računovodkinja v občinski upravi podala Poročilo o izvrševanju proračuna Občine Gornja Radgona za obdobje 1. 1. do 30. 6. Sledile so pojasnitve sprememb in dopolnitev, odgovori so bili podani s strani župana občine Gornja Radgona in računovodkinje, Dominike Fras. Zdajšnjo vodovodno omrežje ima številne defekte in velike vodne izgube, zato se je občina Gornja Radgona, skupaj z občino Sveti Jurij ob Ščavnici in občino Apače odločila za skupen dialog k rešitvi tega problema.

Dograditev Zdravstvenega doma Gornja Radgona je več kot potrebna, v okviru tega bo nastal Center za krepitev zdravja. Sredstva s projekta v navezi Slovenija-Avstrija žal niso bila zagotovljena. Medtem, ko si želijo večnamensko športno dvorano zgraditi v uglednem času, so sredstva za streho športne tribune na stadionu zagotovljena s strani Občine Gornja Radgona in Nogometne zveze Slovenije. Mestni park bodo dopolnili skupaj s Prleško razvojno agencijo (LAS PRLEKIJA). Znesek 5000 evrov za promocijo občine na Kolesarski dirki po Sloveniji je po mnenju župana vsekakor prevelik, zato okoli tega še vedno potekajo pogovori.   

Končno so občinski svetniki le sprejeli Sklep o predvideni izločitvi enote Vrtca Negova iz Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona in pripojitvi enote Vrtca Negova k Osnovni šoli dr. Antona Trstenjaka Negova. Obrazložitev je podal Stanislav ROJKO, župan in Marija KAUČIČ, višja svetovalka v občinski upravi. Na seji sta bili navzoči tudi Slavica Trstenjak, ravnateljica Osnovne šole dr. Antona Trstenjaka Negova in ravnateljica Vrtec Manka Golarja, mag. Breda Forjanič. Dušan Zagorc, dolgoletni ravnatelj Osnovne šole Gornja Radgona se je skupaj s člani SMC-ja vzdržal glasovanja.

Sledil je Sklep o potrditvi zagotovitve proračunskih sredstev za sofinanciranje posodobitve voznega parka osrednje gasilske enote Gornja Radgona in reševanje iz višin v občini Gornja Radgona, ki je bil soglasno sprejet s strani vseh članov občinskega sveta. Obrazložitev je podal Stanislav ROJKO, župan ter Tomaž MUNDA, predsednik PGD Gornja Radgona.

Sklep o podelitvi priznanj Občine Gornja Radgona za leto 2018 še ni popoln in je še v izdelavi, priznanja, pohvale in nagrade občine bodo podeljene 1. oktobra 2018.  

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.09.2018 ob 9:04 DEBELI FUKJENEC gost

      Župan dr. Aleksander Jevšek, bilo bi lepo, da bi na tem portalu lahko prebrali take podatke o zasedanju mestnega sveta MOMS. Veliko bolj zanimivo kot vsakodnevno pisarjenje o Muri.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.