https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

RIS Dvorec Rakičan postal regionalni partner evropske mreže EURODESK

24.2.2018  

Eurodesk je z januarjem 2017 razširil svojo mrežo regionalnih partnerjev  tudi na pomursko regijo. Tako se je RIS Dvorec Rakičan pridružil organizacijam, ki delujejo na področju informiranja mladih – brezplačni infoservis. Vloga regionalnega partnerja je v prvi vrsti mladim posredovati informacije o priložnostih za mobilnost mladih v Evropi in informacije o evropski mladinski politiki ter s tem spodbujati participacijo mladih.


Ker izvajajo aktivnosti, ki naslavljajo ključno skupino mladih, je velik del naših programov namenjen mladim in predvsem njihovi aktivaciji. Zaznana potreba po kakovostnem podajanju informacij o priložnostih za mobilnost mladih v Evropi, izmenjava informacij, pridobitev novih znanj in kompetenc za uspešno delo z mladimi ter prenos dobrih praks v lokalno okolje, so temelji h katerim težimo, zato smo se pridružili Eurodeskovi mreži regionalnih partnerjev za območje Pomurja. Na ta način bomo mladim omogočili dostop do informacij v njihovem lokalnem okolju.

Pri svojem delu skrbijo za to, da so mladi aktivno vključeni v vse faze izvedbe mladinskih projektov, katerih nosilci smo.  Imajo dobro mednarodno mrežo partnerjev, ki se ukvarjajo z delom z mladimi kar jim omogoča sodelovanje pri različnih skupnih projektih in programih s partnerji iz praktično vse držav EU in tudi širše ter tudi širok spekter različnih informacij za mlade in za mladinske delavce.

O Eurodesku

Eurodesk je brezplačni infoservis Evropske komisije, namenjen mladim in tistim, ki z njimi delajo – mladinskim informatorjem in voditeljem, učiteljem, socialnim delavcem, skratka vsem, ki se pri svojem delu srečujejo z mladimi in njihovimi vprašanji.

Deluje kot mreža, ki jo danes sestavlja že 33 nacionalnih Eurodesk partnerjev, podporna koordinacijska pisarna v Bruslju ter več kot 1800 regionalnih in lokalnih partnerskih mladinskih organizacij po vsej Evropi. V Sloveniji Eurodesk deluje od leta 2001.

Eurodesk ponuja informacije o evropskih priložnostih za mlade na področjih mobilnosti, aktivne participacije mladih v družbi in aktivnosti za spodbujanje ustvarjalnosti ter inovativnosti mladih – na primer o prostovoljstvu ali izmenjavah v tujini, študiju in pripravništvih v tujini, kako poiskati evropsko sofinanciranje in kontakte, aktualnih mednarodnih natečajih za mlade ...

Vabljeni, da se obrnete na Eurodesk partnerja v svoji regiji s svojimi vprašanji o evropskih priložnostih za mlade, vsak dan med 9. in 16. uro!

Kontakt:

RIS Dvorec Rakičan

Lendavska 28, Rakičan

9000 Murska Sobota

 

Elektronski naslov: info@ris-dr.si

Tečefon: +386 (0)2 535 18 96

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.