https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Srebrno priznanje za inovacije tudi pomurskima podjetjema

26.09.2018 ob 19:00  

Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec se je danes na Brdu pri Kranju udeležil podelitve nacionalnih priznanj Gospodarske zbornice Slovenije za najboljše inovacije. Najvišja priznanja inovativnim dosežkom slovenskih podjetij potrjujejo, da Slovenija upravičeno sodi med napredne države na področju inovacij.


Gospodarska zbornica Slovenije je sporočila, da je na regionalni ravni sodelovalo 197 inovacij in 772 inovatorjev. Za priznanje na nacionalni ravni z regionalne ravni, se je potegovalo 42 najboljših inovacij. Podelili so 10 zlatih, 28 srebrnih, 1 posebno priznanje in 3 posebna priznanja za potencialno inovacijo krožnega gospodarstva. Srebrno priznanje sta prejeli tudi dve pomurski podjetji, in sicer Roto Group d. o. o. in Lek veterina d. o. o.

Podjetje Roto Group, d. o. o. je prejelo srebrno priznanje za Ponton za vodo – morje, jezera, reke.

˝Ponton je novost na trgu, ki zajema obstoječe dobre lastnosti funkcionalno podobnih izdelkov z daljšo življenjsko dobo in posledično manjšimi stroški tako vzdrževanja kot tudi proizvodnje. Običajna življenjska doba pontonov (jeklenih, lesenih) je 2-3 leta, če to dopušča estetika. Inovativnost Rotojevega pontona se kaže že v sami strukturi izdelka, v 100-odstotno reciklabilnem materialu (polietilen je izredno trpežen in vzdržljiv material, ki vzdrži težke zunanje vplive tudi 10 let in več) in funkcionalnosti (možnost kombiniranja in oblikovanja poljubnih oblik in vzorcev pohodnih površin). S pomočjo novega pontona (za jezera, mirne vode, odprta morja in hitre reke) se lahko izkoristijo še neizkoriščene vodne površine ter s tem omogoči večjo turistično prepoznavnost posamezne regije,˝ so zapisali ob razložitvi nagrade.

Foto: rotoattivo.eu

Lek veterina d. o. o. pa je prejela srebrno priznanje za Metodo in vodotopno krmno mešanico Actiferm.

˝Inovacija Actiferm® je vodotopna dopolnilna krmna mešanica za perutnino s probiotiki, vitaminom C in eteričnimi olji za spodbujanje imunske sposobnosti ter zmanjšanje možnosti naseljevanja patogenih mikroorganizmov v prebavnem traktu. Kompleksna inovativna sestava produkta krepi ter spodbuja imunski odziv mladih živali, izboljšuje funkcijo prebavil ter prebavne procese, povečuje ješčnost in zauživanje vode pri živalih. Actiferm® je izredno pomemben v reji perutnine pri povečanem pritisku patogenih bakterij, kot so Salmonella, E. coli ali Campylobacter, saj spodbuja odziv imunskega sistema, preprečuje razmnoževanje patogenih mikroorganizmov in hkrati optimizira proizvodne parametre reje z izboljšanjem funkcionalnih procesov v prebavilih,˝ so zapisali ob razložitvi nagrade.

Foto: gzs.si

Foto: Lek veterina

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.