https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V Moravskih Toplicah poteka 24. slikarska kolonija

Moravske Toplice, 27.09.2018 ob 14:20  

V Moravskih Toplicah poteka med 23. in 30. septembrom tradicionalna, že 24. slikarska kolonija Primož Trubar, ki v prostorih župnišča Evangeličanske cerkve v Moravskih Toplicah tudi letos gosti priznane likovne umetnike.

V okviru 24. slikarske kolonije Primož Trubar so danes ob 9.30 uri v prostorih Evangeličanske Cerkve v Moravskih Toplicah pripravili dan odprtih vrat ter širši javnosti in obiskovalcem predstavili potek in ustvarjanje umetnikov na letošnji izvedbi slikarske kolonije. Organizatorji vsakoletne kolonije so Slovensko protestantsko društvo Primož Trubar, Občina Moravske Toplice in Evangeličanska cerkev v Republiki Sloveniji. Vodja slikarske kolonije je že od samega začetka akademski slikar Nikolaj Beer, ki je tudi častni občan Občine Moravske Toplice.

Na letošnji slikarski koloniji sodelujejo priznani likovni umetniki, ki so se kolonije udeležili že v preteklih letih; to so Igor Banfi, Ana Cajnko, Matej Čepin, Herman Gvardjančič, Rado Jerič, Keiko Miyazaki in Tone Seifert. Slikarji v času trajanja kolonije ustvarjajo v prostorih Evangeličanske cerkvene občine Moravske Toplice, kjer imajo v kletnih prostorih urejen slikarski atelje.

Udeležence slikarske kolonije in zbrane so med drugim pozdravili in nagovorili vodja kolonije akademski slikar Nikolaj Beer, župan Občine Moravske Toplice Alojz Glavač in častni škof Evangeličanske cerkve v Republiki Sloveniji Geza Erniša. V pozdravnem nagovoru so čestitali udeležencem slikarjem za dolgoletno umetniško udejstvovanje na koloniji, nadalje namenili spodbudne besede o dosedanji prehojeni poti slikarske kolonije, osvetlili pomen delovanja in gostovanja kolonije ter zaželeli vsem skupaj uspešno slikarsko ustvarjanje tudi v prihodnje.

Udeleženci kolonije so ob dnevu odprtih vrat ob druženju predstavili svoja dela širši javnosti in medijem. Kolonija poteka ob spominu na pokojnega podpredsednika Slovenskega protestantskega društva Primož Trubar in predsednika njene podružnice v Murski Soboti, Gezo Farkaša, ki je bil gonilna sila slikarske kolonije in za njim zeva velika praznina.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.