https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Uradno odprli južno soboško obvoznico

Murska Sobota, 28.09.2018 ob 18:30  

Danes je potekalo slavnostno odprtje južne soboške obvoznice in to na delu obvoznice od Tomšičeve do rondoja na Bakovski cesti.


Slavnosti se je udeležil tudi predsednik Državnega zbora RS mag. Dejan Židan, predsednik Vlade RS Marjan Šarec, ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek in murskosoboški župan dr. Aleksander Jevšek, ki so cesto tudi predali svojemu namenu.

Zbrane so nagovorili murskosoboški župan dr. Aleksander Jevšek, ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek in predsednik Vlade RS Marjan Šarec, ki je na otvoritvi in predaji obvoznice prometu poudaril, da ceste povezujejo in so zato izrednega pomena za življenje prebivalcev in učinkovito logistiko.

Trajnostna mobilnost je cilj, ki si ga Republika Slovenija prizadeva doseči na različne načine, tudi z gradnjo boljših cestnih povezav in s povezovanjem različnih regij na avtocestni križ. S tem, ko izboljšuje cestno infrastrukturo, ko cestne povezave iz mestnih središč seli na obrobja, s prometnimi ureditvami, ki odpravljajo ali zmanjšujejo ustavljanje vozil pred semaforji, po korakih izboljšuje odnos do okolja.

Tudi izgradnja obvoznice v Murski Soboti je eden izmed korakov, ki ga je kot trajnostno naravnanega prepoznala tudi Evropska unija, zato ga je v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020 sofinancirala s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj. Preostala sredstva sta prispevali Direkcija RS za infrastrukturo in Mestna občina Murska Sobota.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.09.2018 ob 8:20 132 gost

      Na bruhanje mi ide... Vsa golazen na kupi. Lidgej, ka de z nami?

      7 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.09.2018 ob 8:48 štenkaš gost

      Slika 6. Kaj ta tam dela?

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.09.2018 ob 8:52 DEBELI FUKJENEC gost

      Za par kilometrov asfalta, ki se je delal neverjetno dolgo, tak halooooo. Sem pozabil, volitve se bližajo, pa mora policaj nekaj pokazati.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.09.2018 ob 13:59 sd samo denar gost

      Pa kak te nej sram Jevšek ? Pred 4 leti ko si postal župan si se nastavljal kameram in leporečil na otvoritvi podhoda,kateri še ni bil sploh zaključen in pri katerem nisi imel niti milimetra zravem.Ni si imel toliko poguma,da bi na otvoritev poklical bivšega župana kateri se je največ zavzemal takrat za podhod in današnjo obvoznico na kateri se zopet slikaš in nakladaš.Židan kako je bilo z to obvoznico ? bi nam lahko malo rasvetluv situacijo ? ne neboš ker veš ,da si ti boter,da se ni naredila že pred leti.Šarec ha ha o tebi nebom izgubljal besed ker si itak komedijant,lahko pa te sram ,da prideš in nekaj slavnostno odpiraš,kjer nisi sodeloval,prav tako velja tudi za alenko.Samo še Erjavec vam je falil in bi bili kompletni :-)

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.09.2018 ob 19:42 amigo gost

      praf maš sd samo denar kaj pa celec ni nič pomagal

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.