https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Zdrav duh v zdravem telesu

29.09.2018 ob 13:00  

V soboto dopoldan je v Šalovcih potekal 2. Zdrav duh v zdravem telesu. Dogodek sta organizirali osnovna šola Šalovci in eko socialna kmetija Korenika, ter občane Šalovcev povabili na dan poln druženja, učenja in gibanja za vse generacije. 


Najprej so se udeleženci zbrali na osnovni šoli kjer so potekala različna predavanja. Med drugim je Alenka Glavač Geršanov s Centra za zdravje in razvoj Murska Sobota za odrasle pripravila prvo izmed petih motivacijsko edukativnih predavanj z naslovom Pogosti, a neprimerni prigrizki naših otrok v okviru projekta Pot do lokalne hrane, ki je bil leta 2017 uspešno prijavljen na Javni poziv za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja LAS Goričko 2020, sofinancirata pa ga Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija. Za tem je sledila skupinska telovadba v šolski telovadnici. Udeležence je vodil magister kineziologije iz zdravstvenega doma v Murski Soboti.

Po končani telovadbi je za učence sledila malica, za njihove spremljevalce pa ogled predstavljenih društev na stojnicah, brezplačno merjenje krvnega tlaka, sladkorja in visceralne maščobe, možno je bilo degustirati tudi domače jedi ustvarjene na zdrav način. Po deseti uri so se udeleženci odpravili na pohod na kmetijo Korenika, kjer so videli kako se postavi visoka greda, izdelovali so izdelke iz koruznega ličja ter kokošjega perja, najmlajši pa so iskali skriti zaklad.

 

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.