https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Radencih obeležili svetovni dan srca in podelili občinska priznanja

Radenci, 30.09.2018 ob 6:00  

V soboto, 29. septembra, so v Zdravilišču Radenci obeležili svetovni dan srca in tudi svetovni dan turizma, ki ga obeležujemo 27. septembra.

Ob svetovnem delu srca se je v Zdravilišču Radenci odvila vrsta dogodkov. Obiskovalci so se lahko udeležili pohodov, fitnes vaj, aerobike, gimnastike ter drugih športnih dejavnosti. Ljubitelji kulinarike so s pomočjo nutricionistke in kuharskih mojstrov v Zdravilišču Radenci pripravili napitek in sladico za zdravo srce. Tisti, ki so si med vrsto dejavnosti privoščili nekaj minut odmora, pa so se lahko ustavili še na stojnicah domače obrti.

Poskrbljeno je bilo tudi za najmlajše, ki so lahko telovadili z veveričko Muki, maskoto Zdravilišča Radenci, se zabavali v Vzajemkovi deželi z Vzajemkom, maskoto zavarovalnice Vzajemna ter se peljali s turističnim vlakcem.

Letošnji svetovni dan srca v ospredje postavlja ustvarjanje okolja, ki bo prispevalo k zdravju srca doma, na delovnem mestu, v šoli v prostem času in tudi drugje. V sklopu praznovanja so letos na ta dan obeležili tudi svetovni dan turizma, ob katerem vsako leto podelijo občinska priznanja za najlepše urejena mesta v občini Radenci.

Občina Radenci podeljuje občinska priznanja v okviru projekta Moja dežela - lepa in gostoljubna, ki ga vsako leto razpiše Turistična zveza Slovenije. Namen projekta je spodbuditi občanke in občane k skrbi za urejenost kraja bivanja in k zavedanju pomena urejenosti okolja celotne lokalne skupnosti.

Ob podelitvi priznanj so navzoče nagovorili direktorica Zdravilišča Radenci Vesna Maučec, predsednik občinske komisije za skrb za urejenost krajev na območju občine Radenci Rade Bakračević ter župan občine Radenci Janez Rihtarič, ki je v svojem govoru pohvalil skrb občanov v občini Radenci za urejenost okolice.

Občinska komisija že leta in leta skrbi, da so nagrajeni tisti, ki največ naredijo za urejenost v občini. Poleg predsednika komisije Bakračevića so jo sestavljali še Branko Žnidarič, Urška Lukovnjak, Marija Slavič in Zoltan Časar. Ocenjevali so trajnostno urejenost kraja kot celote, posameznih manjših naselij, okolice podjetij, ustanov, zavodov ... in izbrali dva dobitnika bronastega priznanja, dva dobitnika srebrnega priznanja ter dva dobitnika zlatega priznanja.

Priznanja sta letos skupaj podelila Bakračević ter župan Rihtarič. Priznanja pa so dobili:
- bronasta priznanja so prejeli stanovalci dveh hiš, in sicer stanovalci Kapelske ceste 28 ter družina Mauko,
- srebrna priznanja so prejeli Turistično društvo Klopotec Kapela ter vaščani Rihtarovcev,
- zlata priznanja pa so prejeli Zavod za turizem in šport Radenci skupaj z Nogometnim klubom Slatina ter Dom starejših občanov Radenci.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.09.2018 ob 11:25 kapelčan gost

      Dosta lidij je bilo , pa vsako leto skoron isti obrazi , bravo

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.09.2018 ob 13:32 staroselec gost

      Kje so domačini? Samo eden staroselec, ostali pritepenci...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.