https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na kolesarskem maratonu v Puconcih več kot 200 kolesarjev

Puconci, 02.10.2018 ob 7:00  

V nedeljo, 30. septembra od 10.30 ure dalje, je v različnih krajih v Občini Puconci potekal že tradicionalni, 18. rekreativni kolesarski maraton občine Puconci.

Na že 18. izvedbi rekreativnega maratona, ki se je odvijal v Puconcih in okoliških krajih na Goričkem, se je tudi letos zbralo več kot 200 kolesarjev iz Pomurja, kakor tudi iz različnih krajev Slovenije. Športno-rekreativni dogodek je tudi letos organizirala Športna zveza Puconci skupaj z drugimi soorganizatorji. Start je potekal ob 10.30 uri pred Občino Puconci, cilj pa se je nahajal na ciljnem prostoru pri Osnovni šoli Puconci.

Udeleženci maratona so lahko izbirali med štirimi različno dolgimi kolesarskimi progami, in sicer 18, 30, 50 in 67 kilometrov. Najstarejša kolesar in kolesarka sta bila letnika 1936, maratona pa so se udeležili tudi najmlajši kolesarji. Udeleženci maratona so prejeli majico, napitke na postojankah in malico v ciljnem prostoru.

Na 17 km dolgi kolesarski progi je bil najhitrejši Rene Žižek, na 30 km razdalji Franc Smolko, na 50 km sta bila najhitrejša Zoran Antolin in Mitja Bagari ter na 68 km je prvo mesto zasedel Primož Obal. Prirediteljem 18. rekreativnega maratona Občine Puconci je tako ponovno uspelo združiti tekmovalni, športni in družabni del dogodka, udeleženci pa so lahko izkoristili lepo nedeljsko vreme za rekreacijo in druženje.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.