https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Slavnostno odprli južno soboško obvoznico

Murska Sobota, 29.09.2018 ob 6:05  

V petek, 28. septembra, je potekalo slavnostno odprtje južne soboške obvoznice, dolga 2.720 metrov, ki ima 43-metrski nadvozi in dve krožišči.

Slavnosti so se udeležil tudi predsednik Državnega zbora RS mag. Dejan Židan, predsednik Vlade RS Marjan Šarec, ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek in murskosoboški župan dr. Aleksander Jevšek, ki so cesto tudi predali svojemu namenu.

"V Pomurju smo ponosni na to, da tukaj čas teče počasneje. V tem vidimo priložnost, da tukaj zgradimo idealno okolje za visoko kakovost življenja. Zato imamo vse možnosti, odlično zlitje urbanega in naravnega prostora, čudovito naravo, Muro, svojo življenjsko silo, prodorno podjetništvo in povezano skupnost. S to vizijo pogumno načrtujemo in razvijamo mestne projekte, da ustvarimo priložnosti in Mursko Soboto spreminjamo v mesto prihodnosti. Danes Murska Sobota postaja tudi vedno bolj povezana. Z obvoznico postajamo mestno središče, ustvarimo več priložnosti za življenje na ulicah in trgih, uresničujemo vizijo živega mesta z boljšim zrakom in boljšimi pogoji za kakovostnim življenjem. Z obvoznico povezujemo mesto in regijo z avtocestnim omrežjem. Naša severno obrtna-podjetniška cona pa bolje povezna s svetom, da postane še konkurenčnejša za nove naložbe. Nova obvoznica Murske Sobote povezuje Pomurje z več varnosti na cestah, z boljšimi pogoji za razvoj in za lažji dostop do turističnih doživetij naše regije. Sobota si je ta projekt izborila z vrsto naporov," je povedal murskosoboški župan dr. Aleksander Jevšek.

"Od Expana in Soboškega jezera do Čarde, to je naša misija. Ob odprtju velikega dela tega projekta se pozornost seli na naslednji izziv na obzorju. Vzhodni del obvoznice in nato tudi zahodni krak priti Avstriji," je še povedal Jevšek.

Predsednik vlade Republike Slovenije Marjan Šarec, je na otvoritvi in predaji obvoznice prometu poudaril, da obvoznica pomeni razbremenitev in manj čakanja v kolonah. Ceste povezujejo in so zato izrednega pomena za življenje prebivalcev in učinkovito logistiko.

Izgradnja obvoznice v Murski Soboti je eden izmed korakov, ki ga je kot trajnostno naravnanega prepoznala tudi Evropska unija, zato ga je v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020 sofinancirala s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj. Preostala sredstva sta prispevali Direkcija RS za infrastrukturo in Mestna občina Murska Sobota.

Več fotografij v spodnji galeriji... 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.10.2018 ob 23:14 delllboy gost

      lepou :)

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.