https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Poostrene aktivnosti: med pešci več smrtnih žrtev

01.10.2018 ob 13:30  

Smo v jesenskem času, ko krajši dnevi in spremenjene vremenske razmere vplivajo na varnost pešcev, ki kot udeleženci cestnega prometa spadajo med najbolj ogrožene prometne udeležence.


Pogosto so žrtve nesreč zaradi neustreznega ravnanja voznikov motornih vozil (neupoštevanje pravil o prednosti pešcev, vožnja z neprilagojeno hitrostjo, vožnja pod vplivom alkohola, vožnja preblizu desnemu robu vozišča, neočiščena stekla na vozilu ipd.). Zanemariti pa ne smemo nesreč, ki se zgodijo zaradi napak ali neustreznega ravnanja pešcev.

Policisti Policijske uprave M. Sobota so do 30. 9. 2018 obravnavali 681 (629 v letu 2017) prometnih nesreč. V teh prometnih nesrečah je bilo udeleženih 15 (15 v 2017) pešcev. V prometnih nesrečah sta 2 (0 v letu 2017) pešca umrla, 7 (6 v 2017) pešcev je bilo hudo in 4 (8 v 2017) lahko telesno poškodovanih. Večina vseh prometnih nesreč se je zgodila v naselju.

Z namenom, da bi se v jesenskem času izboljšala varnost pešcev v cestnem prometu, tudi na območju Policijske uprave M. Sobota med 1. in 14. 10. 2018 izvajajo poostrene aktivnosti za zagotavljanje varnosti pešcev. 

poostrenimi nadzori bodo ugotavljali kršitve voznikov motornih vozil, ki ne bodo upoštevali prednosti pešcev na prehodih za pešce in ne bodo upoštevali omejitev  hitrosti  v naseljih in odsekih cest, kjer je večja udeležba pešcev. Prav tako bodo ugotavljali kršitve pešcev, predvsem nepravilno hojo po  cesti, neustrezno osvetlitev in nepravilno prečkanje cest. 

Obsežnejši poostren nadzor bodo izvedli v četrtek,  11. 10. 2018.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.