https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V jeseni praznuje Občina Gornja Radgona

Gornja Radgona, 02.10.2018 ob 12:30  

V ponedeljek, 1. oktobra, je potekal že 23. praznik Občine Gornja Radgona, kjer so podelili priznanja in nagrade številnim uspešnim domačinom in domačinkam. Zlati grb občine Gornja Radgona je prejel Alojz Filipič. 


Prireditev ob 23. prazniku Občine Gornja Radgona je potekala v tamkajšnji kinodvorani. Ob vhodu v dvorano sta župan, Stanislav Rojko in podžupan, Robert Žinkovič s stiskom roke pozdravila lepo število zbranih domačinov. Prisotni so bili tudi tuji gostje in župani iz pobratenih občin. Med zbiranjem pred kinodvorano je nastopil Pihalni orkester Gornja Radgona. Za kulturni program v kinodvorani je poskrbela zasebna glasbena šola MAESTRO.

Nagrade so prejeli Robert Vukan, dolgoletni nogometaš, danes priznani sodnik Fife, ki je sicer zaposleni v podjetju Arcont kot vodja prodaje. Med nagrajenci je tudi Ansambel Opoj iz Črešnjevcev, ki je bil že dvakrat uspešen na glasbenem festivalu Graška Gora poje in igra (v Cerkvenjaku) in se visoko uvrstil na znanem Festivalu narodno zabavne glasbe na Vurberku. Fingal, podjetje za trgovino in servis strojev d.o.o. je nagrajenec iz gospodarskega področja. Omenjeno podjetje deluje že od leta 2006 in se lahko pohvali z več kot 1500 prodanimi različnimi kovinsko-obdelovalnimi stroji na tržišču Slovenije. Med drugim so postavili tudi fotovoltaično elektrarno na strehi OŠ Gornja Radgona in z izgradnjo avtopralnice v Gornji Radgoni uredili in zapolnili prostor ob trgovski in proizvodnji dejavnosti. 

Naravno zdravljenje Vito, Vitomir Ravnikar s.p. si je zaslužilo nagrado saj se skupaj s sodelavci na vrhu Grajskega hriba v Gornji Radgoni s posebno metodo Vito zavzemajo za izboljšanje informacijskega pretoka med hipofizo in organi, odpravo blokad ter vzpostavitev naravnega ravnovesja v telesu. Nagrado je prejel tudi gasilec, Peter Cvetkovič, ki redko pomaga pri organizaciji in koordinaciji Gasilskega državnega tekmovanja za memorial Matevža Haceta. Nagrajenka in zlata maturantka občine Gornja Radgona je Alex Njivar, ki je končala vzgojiteljski oddelek na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer in se z dodatnim 5 predmetom na maturi odločila za študij prava. 

Foto: Občina Gornja Radgona

Bronasti grb Občine Gornja Radgona je prejel Vasja Rovšnik, sicer zaposlen kot učitelj zgodovine, etike in podaljšanega bivanja na Osnovni šoli Apače, ki že dolga leta prostovoljno deluje na področju kulture. Je član glasbene skupine W.R.O.N.G, Kulturno-umetniškega društva za razvoj alternativne kulture Gornja Radgona (KUD ZRAK) in ustvarjalec mnogih kratkih filmov. Velik uspeh je doživel celovečerni film OTO, ki velja za najbolj obiskani film na letošnjem Grossmannovem festivalu fantastičnega filma in vina v Ljutomeru. Prejemnik srebrnega grba občine Gornja Radgona je Janko Avguštin, izučeni slikopleskar, zaposlen v podjetju Arcont in aktiven gasilec, ki ima opravljena številna usposabljanja na področju gasilstva in s svojim delovanjem v gasilskih vrstah velja za vzor mladim gasilkam in gasilcem. Zlati grb oziroma najvišje priznanje Občine Gornja Radgona je dobil Alojz Filipič, član vinskega in šampanjskega viteškega reda, avtor številnih člankov o penini in dolgoletni enolog v vinski kleti Radgonskih goric. Končal je Biotehniško fakulteto v Ljubljani ter se izpopolnjeval na področju vinarstva v Franciji in Nemčiji ter na področju hortikulture v Združenem kraljestvu. V sedemdesetih letih je uvedel tehnologijo hitrega bistrenja mladega vina.

Priznanja župana so prejeli Šahovsko društvo Gornja Radgona (letos mineva 70 let od ustanovitve), Medobčinsko društvo invalidov Gornja Ragona, Turistično društvo Negova-Spodnji Ivanjci, zasebna glasbena šola MAESTRO, Zavod za kulturo, turizem in promocijo Gornja Radgona (KULTprotur), Dom starejših občanov Gornja Radgona in Marcel Maier, ki je osvojil visoka mesta na različnih šolskih tekmovanjih ter bil uvrščen na svetovno atronomsko olimpiado v Saint Petersburgu. Marcel Maier obiskuje sedmi razred na Osnovni šoli Gornja Radgona. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.10.2018 ob 13:45 janez gost

      super

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.