https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Marko Potrč in Jan Kovačič športno s Prekmurci

Murska Sobota, 02.10.2018 ob 11:00  

Prekmurje se je od septembra poslovilo v pravem športnem duhu. Karavana vseslovenske družbeno odgovorne akcije 1, 2, 3, GREMO! se je tik pred začetkom oktobra ustavila v Murski Soboti.

Ambasadorja HOFERjeve družbeno koristne akcije, motivator in voditelj Marko Potrč ter športni strokovnjak Jan Kovačič, sta zopet poskrbela za odlično vzdušje, pri rekreaciji pa se jima je pridružilo 18 sodelujočih. Za nekatere je bil dogodek odskočna deska v aktiven življenjski slog in za ostale prijetna popestritev običajnega treninga.

Aktivna dekleta

27-letna osebna trenerka Urška iz Murske Sobote se je treninga udeležila v družbi svojih varovank, ki jo spremljajo na skupinskih vadbah. Pravi, da se udeležujejo vseh dogodkov, ki pridejo prav, da aktivna dekleta naredijo kaj zase: »Da je guč,« se je pošalila. Navdušenja nad projektom ne skriva – vesela je, da se ljudje s pomočjo brezplačnega spletnega programa in skupinskih treningov aktivirajo, saj tega res primanjkuje. Sindi iz Lendave se je na vadbo pripeljala takoj po službi. »Nikoli še nisem bila na nobeni športni, sploh pa dobrodelni prireditvi. Enkrat je treba začet,« pravi 30-letnica, ki tudi sicer rada teče, zato ji 2,5 km dolga proga treninga ni povzročala težav.

Že 3.500 podpornikov

V Prekmurju je vladalo prav posebno vzdušje tudi zato, ker je na športnem dogodku manifest svojemu telesu podpisala že 3.500-ta podpornica projekta. Domačinka Nataša je ob tem veselo dodala, da bo od zdaj naprej vadbo zagotovo vzela bolj resno. Tako, kot že številni drugi, se je s podpisom zaobljube poklonila svojemu telesu. Slednje jo ves čas podpira na njenem maratonu življenja in je ne pusti na cedilu. Zato mu je obljubila, da bo zanj bolje skrbela in mu namenjala več ljubezni.

Združimo moči in tecimo za dober namen - skupaj na maraton v prestolnici

Edina moška predstavnika na prekmurskem športnem dogodku, Alojz in Jože iz Radencev, sta se ženski ekipi pridružila zaradi priprav na maraton v prestolnici. Prvi namerava preteči 10 kilometrov, drugi pa polmaraton. Vesela sta, da lahko s tekom pomagata tudi drugim. Za vsak kilometer, ki ga bodo podporniki akcije pretekli v majici 1, 2, 3, GREMO!, bodo pri HOFERju namreč namenili 10 centov otrokom v stiski pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji. Vse tekače, ki se bodo pridružili dobremu namenu, čaka brezplačna majica.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.10.2018 ob 14:46 Športaš gost

      Malce bedno, da mora nekdo iz LJ priti sem in tu prodajati neke finte telovadbe. G. Potrč pa je lepo nabildan, sigurno je prišel v Prekmurje po novo dozo proteinov - domači kisilak. To sigurno od domače prehrane nastane. Za tak denar bi se vsak šel teh igric.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.