https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Na avtocestnem počivališču policisti tujcu zasegli hladno orožje

Murska Sobota, 03.10.2018 ob 7:00  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali dve kaznivi dejanji, prometno nesrečo z materialno škodo, poškodbo vozila na parkirnem prostoru, pet kršitev javnega reda in miru ter štiri primere povoženih divjadi.

Na področju kriminalitete je bilo v Murski Soboti obravnavano poškodovanje osebnega avtomobila, v Gornji Radgoni pa so policisti obravnavali ponarejanje listin. Javni red in mir je bil kršen dva krat na javnih krajih in trikrat v zasebnih prostorih. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali. Na avtocestnem počivališču so policisti tujcu zasegli hladno orožje, izrečena pa mu je bila globa.

V času od 1. do 14. oktobra poteka nacionalna preventivna akcija za večjo varnost pešcev. Policisti pešce opozarjajo, da upoštevajo cestno-prometna pravila in uporabljajo prometne površine namenjene hoji pešcev, v nočnem času pa obvezno uporabljajo odsevna telesa za večjo vidnost oziroma svetilko, ki oddaja belo svetlobo. Pogostejše meritve hitrosti bodo policisti opravljali na območju Murske Sobote.

 

    Komentarji

    1. gost
      03.10.2018 ob 22:44 - gost

      Vsi imamo doma hladno orožje. Sam ga uporabljam za rezanje zrezkov, klobas, kruha in podbno.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.