https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Politična tribuna »Združeni za boljše življenje«

Murska Sobota, 04.10.2018 ob 17:00  

V prostorih Murske republike v Murski Soboti je v sredo, 3. oktobra, potekala konferenca v izvedbi organizatorja »Združeni za boljše življenje v Mestni občini Murska Sobota«, ki jo sestavljajo SDS, Modra lista Antona Štihca in NSi. Na politični tribuni so predstavniki navedenih političnih strank in list v Mestni občini Murska Sobota spregovorili o problemih, ki bi naj po njihovem mnenju bremenile občanke in občane Mestne občine Murska Sobota.


Predstavniki novoustanovljene desnousmerjene politične koalicije »Združeni za boljše življenje v Mestni občini Murska Sobota«,Bojan Petrijan (Slovenska demokratska stranka), Drago Rajbar (Nova Slovenija) in bivši župan mag. Anton Štihec (Modre liste Antona Štihca) so izrazili različne predvolilne očitke županu MO Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšku, in koaliciji v mestnem svetu Murske Sobote.

Imeli so pravcato tekmovanje v nizanju očitkov, kaj vse se v preteklih 4 letih ni naredilo, obenem pa pozabili, da so pred tem več kot 10 let oni imeli vajeti razvoja mestne občine Murska Sobota v svojih rokah. Omenili so, da se na področju komunalne in prometne infrastrukture ni naredilo dovolj. Dejstvo je, da se je v preteklem obdobju končno intenzivno pričelo vlagati v mesto preko programa Celostnih teritorialnih naložb iz katerega naslova lahko mestna občina Murska Sobota skupaj pričakuje okrog 10 milijonov evrov. V preteklih 4 letih se je tako več vlagalo kot pred tem v 10 letih županovanja Antona Štihca. Denarja za vlaganje v komunalno in prometno infrastrukturo pa tako ali tako ni nikoli dovolj.

Izrazili so skrb za zaposlovanje mladih in težje zaposljivih oseb pri čemer se je stopnja brezposelnosti v zadnjih 4 letih skoraj razpolovila in da Mestna občina Murska Sobota finančno podpira številne programe javnih del, socialne aktivacije, zaposlovanja mladih ipd.

Nadalje so predstavniki združenja »Boljše življenje«: SDS, NSi in Modra lista opozorili tudi na, po njihovem mnenju, domnevne nepravilnosti v aktualnem mandatu koalicije, kot so sporna in netransparentna imenovanja in kadrovanja, pretakanje javnega denarja v zasebni sektor, postavljanje strankarskih interesov pred interes občanov ter kanaliziranje javnega denarja po strankarski liniji, pri čemer so posebej omenili stranko SD. Obenem pa pozabili, da veliko zamenjav ni bilo, da so vedno potekali javni razpisi za imenovanje direktorjev in da so bili imenovani kompetentni ljudje z dobrimi referencami in rezultati. Niso pa člani združenja »Boljše življenje« omenili Pomurskih lekarn, kjer delo direktorja opravlja oseba, ki za to ni pridobila soglasja Mestne občine Murska Sobota in da mimo razpisov podeljuje milijonske zneske podjetju, katerega direktorica je žena Antona Štihca.

Poleg tega so izrazili nerazumevanje, kako se je lahko denimo cena za vodo in kanalščino v enem mandatu dvignila s 16 na več kot 60 evrov. To navedbo bomo pa preverili na Mestni občini Murska Sobota in poročali v naslednjih dnevih.

Dotaknili so se tudi nekaterih gradbenih projektov in objektov, kot je gradnja novega objekta na območju nekdanje družbene prehrane – Mensana, financiranje katerega je povezano s CEROP-om, javnim podjetjem, ustanovljenim s strani vseh občin. Ni prav jasno kaj so želeli s tem povedati, vendar je dejstvo, da je Mensana uspešen projekt, stanovanja so že dolgo nazaj razprodana in da so tovrstne investicije dober primer sodelovanja investitorja in lokalne skupnosti.

Prav tako so izpostavili neustrezno organiziranost nekaterih javnih podjetij, kot je Komunala, pa tudi potratnega projekta Expano, kjer gre po njihovih besedah za nevaren in tvegan objekt, katerega vzdrževanje naj bi letno stalo 400 tisoč evrov. Tudi navedbo o pričakovanih stroških vzdrževanja projekta Expano v prihodnjih letih bomo preverili na Mestni občini Murska Sobota.

Člani združenja so si obenem enotni, da se ne izkorišča danosti, ki je praktično pod nogami – geotermalna energija, s katero se v Lendavi segrevajo za pol cene. Glede te navedbe čakamo na odziv MO Murska Sobota.

Še najbolj so si pa člani združenja »Boljše življenje« nasprotujoči v izjavah, da želijo, da Mestna občina Murska Sobota in njeni javni zavodi črpajo več evropskih in nacionalnih sredstev, kot so jih do zdaj. Obenem pa želijo, da se javni zavodi ne zadolžujejo več. Dejstva namreč pričajo, da so tako Mestna občina Murska Sobota kot njeni javni zavodi izredno uspešni pri črpanju nacionalnih in evropskih sredstev, mnoge druge občine to Mestni občini MS zavidajo in da za predfinanciranje projektov potrebujejo likvidnostna sredstva oz. kredite. Praktično vse evropske projekte je namreč potrebno predfinancirati in javni zavodi se lahko tako ali tako zadolžujejo le za konkretne projekte in zneske, ki so jim odobreni.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.10.2018 ob 17:41 Miško gost

      Ka je tau za enih luzerof. Vsi super ne dobijo 20 %. Nesposobni eden bole od drugih.

      21 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.10.2018 ob 17:44 DEBELI FUKJENEC gost

      Hudo je to, ko sanjaš, da boš minister, potem pa niti župan enega srednjega mesteca ne moreš biti. Boli, peče in srbi. Štihec, Jevšek oba avt! R

      16 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.10.2018 ob 18:18 victor gost

      Takšni luzerji bi radi občino vodili?

      17 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.10.2018 ob 20:23 pušča je naša gost

      jevšek je zmagovalec volitve in to pri nas v puščik saj nam je kupo gasilski avto iz proračuna m .o m.s in smo vsezastonj meli od pijače do bograča ki je nam plačal jevšek in petrijan nima možnosti proti jevšeki na pušči si zmagovalec saj bomo vsi volili za tebe

      7 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.10.2018 ob 21:29 Rajbar gost

      Ka pa tij delas z njimi rajbar? Delaj z svojo glavo... hjaooo

      17 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.10.2018 ob 22:25 flisar gost

      ajde čevapčič ne palamudi abote

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      05.10.2018 ob 7:45 sandrelić gost

      ajd dečki, narod je z vami....no, razen ovih zlijzanih!

      4 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      05.10.2018 ob 8:10 Solo gost

      Fotografija št 31 - a to je ekipa, ki naj bi nas v MS rejšila? eden večji stručko od drugoga, ha, ha. Ka je bilo šenki gesti pa pijača pa so prišli penziči malo v lajf?

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      05.10.2018 ob 10:03 Joužek gost

      Če boš meu srečo, boš mogouče tudi tij kdaj v penziji. Pa tou šče ne pomejni, ka boš te kaj čednejši. Če te že zanijma: bilej so ocverkove pogače pa pa sok in vijno. Velkoga povpraševanja je nej bilou. V frtau vöre se je scena spucala.

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      05.10.2018 ob 12:02 kepa gost

      Mokre sanje

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      05.10.2018 ob 13:03 DEBELI FUKJENEC gost

      Štihec se povsod zraven rine pa mu nikjer ne grata. Kako je že bilo s Primcem in Kanglerjem, s prepričanjem, da bo minister??? Kaj ti ljudje nimajo nobene sramote, odgovornosti? Živijo v drugem svetu??? Tam gledam starce 75 let in več. Takšni bi nam občino in državo vodili?? Kar nekaj od njih poznam. Niti srednje šole nimajo. Isto sranje kot pri Janši. Žalost in obup.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      05.10.2018 ob 13:39 DEBELI FUKJENEC gost

      Ko se bo Sobota rešila Štihca in Jevška bo zadihala in napredovala.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      05.10.2018 ob 14:37 Solo gost

      na takšni predstavitvi, ko se želiš pokazati kot verodostojen kandidat za kvazi "rešitev" občine je smiselno pričakovati, da sposobnost in kvaliteto ekipe podkrepiš tudi z ljudmi, ki bi naj to tudi izvajali. Človek bi pričakoval, da med udeleženci vidimo strokovnjake, kvalitetne operativce, menagerje, v glavnem ljudi, ki bodo to izvajali. Sorry, teh jaz med udeleženci ne vidim. Če niste sposobni na promocijski dogodek pripeljati prvokategornike, potem je to znak, da vaše obljube nimajo realnih (sposobni ljudje) temeljev.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      05.10.2018 ob 16:49 Lmš gost

      Sveta mati koga te komedijant davle na sojo listo.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      05.10.2018 ob 16:50 SAVAŠ gost

      Solo, ka tij ne veš ka tiste ka tij naštevaš to ne zanima, njih zanima samo visoki standard, čim več love po najkrajši poti, dober avto, pa kakšna dobra bejba, pa je on zadovolen. Kak si lejko tak tupi ka to ne razmaiš. Ka misliš ka so tej ka ti naštevaš bole pametni, samo so bole prebrisani, da poskrbijo za svojo rit. Oni pravičnosti in poštenosti ne poznajo. Malo se zgledni okoli sebej pa boš vido. Pa če misliš, ka so tej iz tvojega jagodnega izbora pripravleni svojo egzistenco zamenjati za mesto župana ali kakšnoga svetnika se fejst motiš. Pripelaj ga pa, ti jaz za njega zagotovim 1000 podpisov. Ajde če si upaš, izkaži se, pa brez veze ne lajaj.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.