https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kaj se v Pomurju dogaja ta vikend

04.10.2018 ob 19:00  

Ta konec tedna tudi k nam prihaja Oktoberfest, ob dobrem pivu in hrani se bo mogoče zabavati v Nedelici, v Juršincih in v Miklavžu pri Ormožu. Dogodkov ne bo manjkalo tudi za ljubitelje narave, ki se bodo ta vikend lahko dvakrat spustili po Muri, se podali po poteh Miška Kranjca ali pa si ogledali razstavo bonsajev.

Petek, 5. oktober 2018

V MIKKovem klubskem prostoru bo v petek ob 20. uri Dnevna soba s posluhom: Grunge poslušalnica. Slišati bo mogoče glasbo iz začetka konca 80-tih in prve polovice 90-tih: Melvins, Mudhoney, Soundgarden, Tad, Green River, Mother Love Bone, L7, Pearl Jam, Alice In Chains, Babes In Toyland, Screaming Trees in seveda Nirvana …

V sklopu dogodka Balkan Rivers Tour 3|Mura se bo v petek ob 15.30 na Petanjcih začel spust po Muri. Cilj spusta je Otok ljubezni v Ižakovcih, kjer bo ob 20. uri predvajan film The Undamaged, filmu pa bo sledil koncert Dežurnih krivcev.

Skupina Ethnotrip bo v Gledališču Park ob 19. uri predstavila svojo novo zgoščenko Preden se zdani. Na odru se jim bodo pridružili tudi gostje, ki so sodelovali pri tem projektu - Dejan Berden, Vokalna skupina BeleTinke, Urban Kolar, David Kreslin in Aljaž Gyurica.

V Gostilni Pri Studencu v Nedelici prirejajo Oktoberfest. Obiskovalci si boste po 19. uri poleg piva lahko privoščili še pivske klobasice, pečena rebrca in dušeno zelje.

V Juršincih bo v petek in soboto potekala že tradicionalna Oktoberfešta. Dogajanje bo potekalo pod velikim prireditvenim šotorom na nogometnem igrišču z začetkom v petek ob 20. uri, nastopili bodo Modrijani in grupa Vigor. Tudi v soboto se bo dogajanje začelo ob 20. uri, zabavali pa bodo Poskočni muzikanti, Lana Jurčevič in Mejaši.

V Vrtnem centru Kurbus v Radencih bo ta vikend na ogled razstava bonsajev. Ogledate si jo lahko v petek med 12. in 19. uro, v soboto med 7. in 17. uro ter v nedeljo med 8. in 17. uro.

Sobota, 6. oktober 2018

V Miklavžu pri Ormožu bo potekal Prleški Oktoberfest. Po 18. uri si boste lahko privoščili odlično kulinariko ter več vrst točenega piva, ki ga bodo stregle hostese v dirndlih. Za zabavo pa bosta skrbela Skupina Smile in Čaga boysi.

V Kulturnem domu v Apačah bo v soboto ob 19. uri potekal koncert v počastitev dneva reformacije »Jazz iz ljubezni do Slovencev«. Koncert je priredil in aranžiral Urban Pfeifer, 20 letni domačin, ki študira jazz petje na Univerzi za glasbo v Gradcu. Glasbo bo ponesel med vas skupaj s prijatelji in sošolci iz faksa, v obliki kvarteta.

V Lendavskih goricah in Veliki Polani bo to soboto že 22. pohod po poteh Miška Kranjca. Začetek bo ob 9. uri izpred kolesarskega centra Murania v Čentibi cilj pa je domačija Miška Kranjca v Veliki Polani. Na poti bo tudi ogled najvišje točke Lendavskih goric Piramide in razglednega stolpa Vinarium.

Nedelja, 7. oktober 2018

Fitness & Coffee Radenci in Avto klub S.R.T. Murska Sobota v Boračevi pripravljata 2. Grill & auto meet. Začetek bo ob 11. uri, srečanje pa je za vse vrste vozil: športnih, starodobnih, predelanih, električnih ... V sklopu prireditve bodo izbrali tudi naj vozilo, naj starodobno vozilo in naj športno vozilo.

Društvo čolnarjev Dokležovje to nedeljo zaključuje sezono 2018 z 12. kostanjevim spustom. Start bo na Petanjcih ob 14. uri, cilj pa je privez Šibje v Dokležovju.

V Turnišču bo v nedeljo na parkirišču tovarne Planika s pričetkom ob 8. uri potekalo Ferencevo senje. Ob 10. uri se bo začela tudi povorka narodnih noš, nastop godbe in predstavitev šivanja čevljev nekoč. Ob 12. uri bo srečanje domačih glasbenih skupin in srečanje krvodajalcev občine Turnišče. Popoldne ob 16. uri pa bo pred občinsko stavbo trgatev potomke stare trte z Lenta.

Občinska športna zveza Moravske Toplice organizira že tretji prekmurski mali maraton. Začetek bo ob 10.30 v Moravskih Toplicah pred Hotelom Livada. Na voljo so štiri različne proge, in sicer mali maraton (21 km), Moravski tek (11 km), Rekreativni tek (5,5 km) ter otroški tek Štrkcev. Več informacij najdete tukaj.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.