https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Občina Moravske Toplice - Turistična destinacija

12.10.2018 ob 8:00  

O Moravskih Toplicah smo že pisali, vendar pa vseh informacij nismo mogli strniti v en članek, zato tokrat objavljamo nadaljevanje članka. Kar smo že poročali, si lahko preberete TUKAJ. Več o občini nam je povedal župan Alojz Glavač.

 

Turistična dejavnost

Občina Moravske Toplice je aktivno vključena tudi v izvajanje projekta Razvoj in promocija turistične ponudbe vodilne turistične destinacije Moravske Toplice, Lendava, Radenci; destinacije bogatega vira termalnih voda, ohranjene naravne dediščine, vinorodnih goric, izjemne kulturne dediščine, odlične kulinarike in gostoljubnih ljudi v okvir Javnega razpisa za sofinanciranje razvoja in promocije turistične ponudbe vodilnih turističnih destinacij v Sloveniji. Namen razpisa je vzpodbujanje razvoja in krepitev promocije turistične ponudbe vodilnih turističnih destinacij v Sloveniji, s poudarkom na pospeševanju digitalne promocije na tujih trgih.

 

Povezovanje je ključno za uspeh

Občina vidi razvojni korak naprej tudi z aktiviranjem lokalne skupnosti oz. spodbujanjem aktivnega državljanstva pri načrtovanju, umestitvi in vsebini prihodnjih investicij. Prvi tak projekt, ki se ga je občina lotila skupaj s svojimi prebivalci, gospodarstvom in ostalimi deležniki je Vizija prostorskega razvoja Moravskih Toplic z vključevanjem javnosti v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani, Biotehniško fakulteto. Sodelovanje s fakulteto se nadaljuje tudi v prihodnje. Pomemben projekt h krepitvi skupnosti je tudi projekt Kocljevina, ki vključuje ranljive skupine in jih zaposluje in usposablja ter razvija produkte namenjene izobraževanju, promociji in turizmu.

Foto: Preplastena cesta s pločnikom in javno razsvetljavo v občini

Ugodnosti za mlade

Občina Moravske Toplice iz sredstev občinskega proračuna zagotavlja enkratno denarno pomoč novorojenemu otroku v višini 1.000,00 EUR.  Do enkratne denarne pomoči je upravičena družina, ki ima stalno prebivališče na območju občine Moravske Toplice in novorojenec živi na tem naslovu. Navedena višina je enaka ne glede na število otrok v družini in znaša na letni ravni cca. 70.000,00 EUR. Občina prav tako namenja v povprečju 40.000, 00 EUR na leto za Štipendije Občine Moravske Toplice.

Video

Za vas smo pripravili tudi video za lažje razumevanje in vizualni prikaz zgoraj napisanega.

    Fotogalerija