https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Kompleks Pomurke bodo prevzeli ločitveni upniki

09.10.2018 ob 12:00  

Po novi neuspeli dražbi poslovnega kompleksa Pomurke bodo stavbna zemljišča in objekti na 18 hektarjih še letos ali najkasneje januarja prenešeni na ločitvene upnike.

Na dražbo konec septembra ni prišel nihče. Po izklicni ceni 6,4 milijona evrov je bilo tokrat prvič naprodaj vse, kar je znotraj tovarniške ograje, tudi zemljišča, ki so bila zapisana kot last MIP Pomurke reja in so bila na prejšnjih dražbah iz prodaje izločena.

Naprodaj je bila med drugim tudi vgradna oprema, kotlovnica, hladilne naprave in transformatorska postaja, medtem ko je glavnino proizvodne opreme na podlagi nezavezujočega zbiranja ponudb že prodala v zadnjih dveh letih.

Največji del, opremo za mesno predelavo oziroma obrat za konzerve je kupila družba Osem, ki proizvodni obrat še vedno najema, drugi večji najemnik je Intereuropa, ki ima tam hladilnice.

Po neuspeli prodaji bo stečajna upraviteljica Alenka Gril stavbna zemljišča in objekte na 18 hektarjih zdaj prenesla na ločitvene upnike, od katerih je daleč največji Družba za upravljanje terjatev bank.

Izročitev nepremičnin ločitvenim upnikom je običajen postopek, ko traja prodaja dalj časa in ni ponudnikov oziroma ni primerne cene, kot jo upniki pričakujejo. Po končanem postopku bodo upniki premoženje prodajali ali dajali v najem sami.

Stečajna upraviteljica bo še naprej prodajala drobno opremo, ki je ostala v Pomurki. Ostajajo pa ji tudi odprta odškodninska tožba proti upravi Pomurke, nerešena pravda v Srbiji in prodaja premoženja v Splitu, katerega lastništvo še preverjajo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.10.2018 ob 17:23 victor gost

      Hvala desničarji.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.10.2018 ob 20:54 Đa naven gost

      Ka najprle so se ločili , ka do zdaj lejko prevzeli fabriko , vejpa te bi lejko ostali oženjeni , ali ?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.