https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Podelili priznanja Zakladnice

Murska Sobota, 10.10.2018 ob 8:00  

V torek, 9. oktobra 2018, so v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota, pripravili zaključno prireditev poletne domoznanstvene bralne značke - ZAKLADNICE.

Poletna domoznanstvena bralna značka imenovana Zakladnica, je skupni projekt vseh štirih splošnih knjižnic na pomurskem območju, ki te zaklade zbirajo, obdelujejo, hranijo in varujejo. Z zakladnicami so pričeli v letu 2017, da je projekt uspešen pa dokazuje letošnja druga sezona, v kateri so v primerjavi z lanskim letom uspeli pridobiti nekaj novih bralcev.

˝Domoznanska dejavnost oz. znanje o domu, je temeljna popotnica vsake sodobne knjižnice, ki se zaveda bistva in tudi lastnega poslanstva. V zadnjih desetletjih je ta dejavnost deležna vse več pozornosti, tudi po zaslugi novih storitev, s katerimi se domoznanske vsebine promovirajo. Eden izmed takih storitev je tudi domoznanski bralni projekt ˝ZAKLADNICE˝, s katerim smo pričeli v letu 2017, z namenom, da skupaj z vami, z lokalno skupnostjo soustvarjamo znanje o našem življenjskem in delovnem okolju, da promoviramo kulturno dediščino, ki nas povezuje in tudi širimo in vzpodbujamo bralno kulturo in bralno pismenost,˝ je povedala domoznanka Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota, Klaudija Sedar.

Domoznanska bralna značka je potekala od 21. junija 2018, do 22. septembra 2018. V tem času je bilo potrebno prebrati 4 zakladnice, večina pa jih je prebrala več. Največje število prebranih zakladnic je 8. Letos je na domoznanski bralni znački bilo podeljenih 20 priznanj in knjižnih nagrad. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.10.2018 ob 15:42 zavedne gost

      Za domobransko značko, nagrade talajo? No, na 4 slike so pa same redne "babe"!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.