https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

S traktorjem policistom preprečil izvedbo uradne naloge

10.10.2018 ob 9:50  

Policisti PP Gornja Radgona so včeraj okrog 12. ure med kontrolo cestnega prometa v Boračevi zaustavljali voznika osebnega avtomobila znamke Suzuki, ki pa na znake policistov ni ustavil in je z vožnjo nadaljeval v smeri Kapelskega Vrha in nato v smeri naselja Negova.


Policista sta osebnemu avtomobilu sledila z zvočnimi in svetlobnimi signali. Neznani voznik osebnega avtomobila je med vožnjo zapeljal na dvorišče pri stanovanjski hiši, ko se je čez dovozno pot dvorišča postavil kmetijski traktor s pripetim plugom. S tem dejanjem je policijski patrulji, ki se je pripeljala na dvorišče preprečil izvedbo uradne naloge. Voznik osebnega avtomobila je s kraja pobegnil in sicer tako, da se je odpeljal čez travnik in njivo v bližnji gozd, kjer je vozilo skril.

Z zbiranjem obvestil na kraju in nadaljnjimi postopki policije je bilo ugotovljeno, da je vozilo vozil 21-letni voznik, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja in zaradi strahu ni zaustavil policistom, nato pa z vožnjo nadaljeval. Sopotnik v vozilu je med vožnjo poklical lastnika osebnega avtomobila in ga prosil za nasvet, kako se naj izogne policijski kontroli.

Lastnik vozila je vozniku svetoval, naj nadaljuje vožnjo skozi dvorišče njegovega doma, sam pa bo s traktorjem blokiral dostop do dvorišča.

V  nadaljevanju postopka sta bila voznik in vozilo izsledena. Vozniku vozila, ki ni posedoval vozniškega dovoljenja je bilo v skladu z ZPrCP vozilo zaseženo, zoper  njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Zoper lastnika vozila, ki je policistom preprečil izvedbo uradne naloge, pa bodo kriminalisti Sektorja kriminalistišne policije PU M. Sobota podali kazensko ovadbo, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja  uradni osebi po 299. členu KZ-1, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.10.2018 ob 10:30 povezani gost

      ha ha

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.10.2018 ob 11:51 legende gost

      hahaha :D tau bi trbelo posnemati,materijal za dobr film bi buo :)

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.10.2018 ob 12:05 DEBELI FUKJENEC gost

      MAKSIMALNO KAZEN OBEMA!

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.10.2018 ob 12:17 imri gost

      Pobegnil!? Strahovito učinkovita patrulja ! Priznanje bi mogla dobiti , kelko sta se matrala , pobegli voznik pa maksimalno nagrado!

      5 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.10.2018 ob 12:44 iuris gost

      He he he, le kdo piše take butaste zakone. Verjetno policija sama. Poslanci pa tak ne pogledajo kaj sprejemajo. Piše "maščevanja uradni osebi po 299. členu KZ-1, ", doma na svojem dvorišču parkiraš traktor in gre za maščevanje. Ej, to je lahko samo v Butalistanu. Brez veze je kmet sploh sodeloval s policaji. Če nimajo naloga sodišča nimajo kaj počet na privat zemlji. Tudi njiva in gozd je privat zemlja. Če si tip najde sposobnega odvetnika se lahko policaji slikajo. Tudi dokazat kdo je dejansko vozil avto je težko, če se vedo iti. Tri stabilne priče, ki povedo, da so ga videli 20 km drugje. Policijski postopki so eno, obtožba tožilstva je že drugo, proces na soišču pa je povsem druga zadeva. Dobro je poznati pravo in kako postopki tečejo. Ne admittas ab iniquis vinci. Scientia potestas est. Sapienti sat.

      10 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      10.10.2018 ob 13:04 DEBELI FUKJENEC gost

      iuris, ti, ki misliš, da vse znaš, v resnici pa nič ne veš, si pazljivo preberi članek in 299. člen KZ, kjer jasno piše: ... Preprečitve uradnega dejanja ALI maščevanje uradni osebi ..... !!!! Ne razlagaj zakona po svoje! Tu je šlo za preprečitev uradnega dejanja policistov!!!!! Preveč gledaš ameriške kriminalke na televiziji. Življenje v Sloveniji in zakoni so drugačni.

      14 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      10.10.2018 ob 13:23 Golman gost

      Iuris - kako pokvarjen mora biti človek da zagovarja lopova? Te ni sram?

      13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      10.10.2018 ob 17:27 Cesta ni igrisce gost

      Policistoma vse čestitke,da so tega voznika dobili!!!Takšni vozniki morajo biti ustrezno kaznovani,policisti pa dobro nagrajeni!

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      10.10.2018 ob 18:54 imri gost

      Nagrajeni !? Ali ni to njihovo delo ? Čigava sredstva pa uničujejo ? Svoja ? Ali kaj pazijo na vozila ?

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      10.10.2018 ob 19:30 Cesta ni igrisce gost

      Gost Imri,seveda je to njihovo delo,ampak,takšno početje je zelo nevarno in kaj,bi napisal,če bi ta kršitelj poškodoval ali celo ubil nekoga nedolžnega!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      10.10.2018 ob 19:55 Grims gost

      Jaz pa mislim, da je ta incident spet Janša zakuhal a ne debeli??????

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.