https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Mladinci Mure 05 na krilih Mitje Lotriča postali pokalni prvaki Slovenije

25.5.2011  

V finalni tekmi pokala Slovenije za mladince v Kranju, v kateri sta se pomerila Mura 05 in IB Interblock, so slavili Muraši. Po rednem delu je bil izid 1:1, v podaljšku pa so mladi Muraši zadeli še dvakrat in osvojili prestižno trofejo.

Da v Murinih vrstah obstaja perspektiva, so danes dokazali njeni mladinci. Čeprav po njihovi mladosti Erik Janža, Nino Kouter, Rok Gruškovnjak, Žiga Kous ali Mitja Lotrič še vedno spadajo pod mladince, že vsi igrajo v članskem moštvu, ob pomembnejših tekmah pa vseeno priskočijo na pomoč soigralcem iz mladinskih vrst. Ena od takih priložnosti je bila danes v Kranju, kjer se je igralo finale slovenskega pokala za mladince, nasproti Mure 05 pa je stal Inteblock.

Muraši z dvema igralcema več do pokalne lovorike


Že v enajsti minuti je ostal Interblock zaradi rdečega kartona samo z desetimi možmi na terenu, v prvem polčasu pa kljub temu ni bilo nobenega zadetka. V 56. minuti so prvi povedli Ljubljančani preko Andraža Šporarja, vodstvo "kockarjev" pa je trajalo le do 78. minute, ko je po podaji Kousa prvič zadel starejši od bratov Lotrič Mitja. Pred koncem rednega dela tekme, ki se je končal z 1:1, je Interblock ostal zaradi drugega rdečega kartona samo še z devetimi nogometaši. V sedmi minuti podaljška je ljubljanskega vratarja z velike oddaljenosti presenetil Gruškovnjak, piko na i pa je v 114. minuti s svojim drugim zadetkom na tekmi postavil M. Lotrič.

IB Interblock : Mura 05 1:3* (po podaljških)

Strelci: 1:0 (Šporar, 56.), 1:1 (Lotrič M., 78.), 1:2 (Gruškovnjak, 97.), 1:3 (Lotrič M., 114.)

Mladi Muraši so se v finale uvrstili potem ko so premagali Aluminij. V finalu je klonil še IB Interblock. 

Foto: Darko Hidič (arhiv Mure 05)

Mura 05: Naši pod vodstvom Nenada Dolgova začnejo v postavi: Šafer, Janža, Barbič, Pavel, Porš (od 61. Barbarič), Kouter, Gruškovnjak, Sreš (od 118. Bošnjak), Kous, Mauko (od 69. Slana, od 110. Buček Huber), M. Lotrič (od 116. A. Lotrič).

Na poti do pokalnega naslova premagali Celjane, Aluminij in Interblock

Poglejmo še pot, po kateri so mladi Muraši prišli do naslova pokalnih zmagovalcev. Najprej so v četrtfinalu na Fazaneriji premagali CM Celje z 1:0, zadetek je dosegel M. Lotrič, v polfinalu prejšnji teden prav tako v Murski Soboti pa so premagali Aluminij s 4:2. V rednem delu sta bila uspešna Pavel in M. Lotrič, v podaljšku pa sta zmago zagotovila Kous in Slana. Omeniti velja še, da pa mladincem Mure v prvenstvu ne gre najbolje, saj zasedajo štiri kroge pred koncem samo 14. mesto med šesterico, eden za slabše rezultate pa je prav ta, da najboljši igralci igrajo v članski ekipi, čeprav bi po letih lahko igrali za mladince.

    Komentarji

    1. moped
      25.05.2011 ob 23:06 moped

      čestitke

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. murazavedno
      26.05.2011 ob 14:24 murazavedno

      bravo dečki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.