https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Odziv soboške občine na očitke združenja »Za boljše življenje«

12.10.2018 ob 6:00  

Kot smo že poročali je v prostorih Murske republike, potekala politična tribuna v izvedbi organizatorja »Združeni za boljše življenje v Mestni občini Murska Sobota«, ki jo sestavljajo SDS, Modra lista Antona Štihca in NSi. Predstavniki novoustanovljene politične koalicije so pri tem podali številne kritične navedbe vezane na vodenje Mestne občine Murska Sobota.


Izbrali smo tri področja, ki bodo po vsemu sodeč glavne teme politične kampanje, ki se hitro bliža in se bo pričela naslednji teden v četrtek 18.10. 2018. Lokalne volitve bodo pa potekale 18. novembra. Na murskosoboško občino smo zato naslovili vprašanja, v katerih smo jih povprašali za njihovo mnenje glede kritik, ki so jih izrazili v Združenju.

1. Združenje je izrazilo nerazumevanje, kako se je lahko denimo cena za vodo in kanalščino v enem mandatu dvignila s 16 na več kot 60 evrov?

Odziv MO Murska Sobota: »Če upoštevamo, da se je 1m3 vode (1000 litrov) leta 2016 podražilo za 12 centov, se znesek na položnici ob enakih količinah porabe pitne vode in ob enaki velikosti vodovodnega priključka, nikakor ni mogel povečati iz 16 € na 60 €. To preprosto fizično in matematično ni možno. Ob povprečni porabi 10m3 (10000 litrov) vode, se je znesek na položnici za vodarino podražil kvečjemu za 1,2€.«

2. Projekt EXPANO je potraten, nevaren in tvegan. Projekt in objekt EXPANO, bo v prihodnosti za vzdrževanje potreboval letno 400.000 Eur davkoplačevalskega denarja iz proračuna MO Murska Sobota.

Odziv MO Murska Sobota: »Paviljon  Expano ob Soboškem jezeru bo Pomurje v malem. Expano bo promotor, generator in integrator pomurskega turizma. Medtem ko je njegova osnovna naloga, da obiskovalcem približa Pomurje, bo hkrati z drugimi turističnimi ponudniki v občini in v regiji skupaj razvijal vsebine, produkte in doživetja, da se dvigne kakovost, obseg in raznolikost turističnih doživetij.

Ravno zaradi izjemne vsebine in ponudbe se utemeljeno pričakuje, da bo Expano v obdobju polnega poslovanja finančno vzdržen oz. samozadosten. To pomeni, da se bodo stroški obratovanja pokrivali s prihodki, ki bodo nastali s prodajo vstopnic za razstavo, oddajo gostinskega dela in večnamenske dvorane ter trgovine s produkti Pomurja.«

3. Člani združenja so si obenem enoti, da se ne izkorišča danosti, ki je praktično pod nogami – geotermalna energija, s katero se v Lendavi segrevajo za pol cene.

Odziv MO Murska Sobota: »Agencija za energijo je na svoji spletni strani objavila analizo cen toplote iz distribucijskih sistemov za leto 2017, kjer je zajela v primerjavo tudi sistema daljinskega ogrevanja v Murski Soboti in Lendavi. Primerjavo je naredila pod predpostavko enako velikega stanovanja z enako porabo toplote. Iz primerjave izhaja da je cena 1 MWh toplote v Murski Soboti (z vsemi dajatvami in vključno z DDV) 67,82 €/MWh, v Lendavi pa 63,64 €/MWh.

Primerjavo najdete TUKAJ.

V murskosoboški občini pa bralcem prepuščajo, da sami ocenijo, ali je cena toplote v Lendavi pol nižja od cene v Murski Soboti.

 

Več o politični tribuni si lahko preberete TUKAJ.


    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.10.2018 ob 8:24 DEBELI FUKJENEC gost

      Koliko novih združenj in strank bo Štihec še napravil v boju za oblast. Na državnem nivoju mu je hitro spodletelo, na občinskem bo enako. Štihec je zgodovina. Naj se žene drži, če se ga ne bo naveličala. Tudi za Jevška je čas, da se poslovi. Naj uživa z dobro penzijo. Rabimo mlajšega župana z novimi idejami, ki bo nekaj naredil za malega človeka in za njegovo boljše življenje. Od spomenikov in betona ljudje pač ne moremo živeti.

      17 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.10.2018 ob 9:04 eden gost

      Tau združenje "bolji život" si želi samo eno, OBLAST. Če že imajo toliko za kritizirati zakaj ne predstavijo rešitv? Aja, nimajo jih.

      12 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.10.2018 ob 9:07 kdo koga gost

      Večer pred 2. letoma: https://www.vecer.com/v-letu-in-pol-vodo-podrazili-za-polovico-6237402

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.10.2018 ob 11:10 gost

      Še malo, pa bodo na Pomurec.com samo komentarji DEBELOGA F., haha

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.10.2018 ob 13:29 jani r gost

      te odgovore si lejko nekam zateknejo,koga zavajajo ? sami sebe izgleda he he

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.10.2018 ob 13:31 jani r gost

      DEBELI FUKJENEC je verjetno eden od povezanih

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      12.10.2018 ob 16:09 Godžiro gost

      Stroški Expanoja se bodo pokrivali s prihodki - MALO MORGEN , ta je dobra , sploh ne vedo kakšni bodo prihodki in oni kar na pamet trdijo , da bodo pokrivali stroške .

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      12.10.2018 ob 17:08 SAVAŠ gost

      Ge san mislo, ka so pravljice namenjene samo maloj deci, zdaj pa vidim, ka mestna občina pravlice razlaga in odavle tudi nam občanom, pa nas prisiljava ka jim verjemo. Seveda, če pridno visoke položnice plačuvlemo. No pa zdaj je pomurec.com pa prvi birof, pa se slini. V prejšnjem mandati so se Celec, Gujt, dr.Kmica pa Martinuzzi telko česali zavolo Štihca, ka so vsi plešavi gratali.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      12.10.2018 ob 17:10 Godžiro gost

      Seja mestnega sveta MOMS , Leto gospodovo 2019.15.december , in sedaj spoštovani svetniki glasujemo o tem , da z 200.000,00 Eur ,dokapitaliziramo Expano , oziroma pokrijemo izgubo , ki jo ustvarja ,....... tako nekako bodo potekale zadeve v prihodnosti .

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      13.10.2018 ob 11:29 DEBELI FUKJENEC gost

      Prebral sem propagandni članek o županu MOMS dr. Jevšku na portalu MMC. Ljudje, kar je preveč, je preveč. Pa sem levičar. Veliko preveč samohvale. Nikjer govora o novih delovnih mestih v večjem številu, o novih neprofitnih stanovanjih kar prebivalci MOMS najbolj potrebujemo. Celo Soboto bo nam v beton dal, da bo imel spomenike še po smrti. Večni populist. In njegov neki namišljeni turizem, ki bo Pomurju prinesel " rajsko življenje " po njegovih sanjah. Kaj nismo že preveč milijonov evrov zmetali v turizem, Red Bull ( Podlunšek , turistov pa od nikoder. Če on misli, da bo lahko celotno Pomurje živelo od turizma, se prekleto moti!!! Takšnega župana ne rabimo!!!! Niti v sanjah ga ne bom volil, čeprav sem levičar. Ni šans, da bo nam prelepo Soboto neki Korošec v beton zalil. Ne dovolite mu!!!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.