https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Preverite, kaj se ta konec tedna dogaja v Pomurju

11.10.2018 ob 18:00  

Tudi ta vikend se bo v Pomurju odvijalo obilo dogodkov, ki bodo poskrbeli za zabavo in dobro vzdušje. Prisluhnili boste lahko koncertu Helene Blagne v Lendavi in koncertu Partizanskega pevskega zbora v Murski Soboti. Ob dobri jedači in pijači se boste lahko družili na beltinskem Pomurskem Oktoberfestu, na soboškem Festivalu Bujte repe ali pa na Kapüstnem dnevu v Šalovcih.

Petek, 12. oktober 2018

V MIKKovi galeriji Odprtjo obrobje bo ob 18. uri otvoritev razstave. Ogledali si bo mogoče slike in fotografije Polone Lobrec. Slike so naslikane v realističnem in nadrealističnem stilu. Fotografiranje pa imajo ozadja ruinizma, ki ga v Evropi kot gibanje imenujejo Urbex (urban exploration). Razstava bo na ogled do 26. oktobra 2018.

Ob 21. uri bo v MIKKovem klubu tudi koncert Po soboško: Sončna uprava. Zasedba je cover band, ki preigrava komade iz zapuščine rock pionirjev in se na trenutke dotika tudi funka in jazza.

V Lendavi bo ta petek akustični koncert Helene Blagne. Koncert bo potekal v Gledališki in koncertni dvorani Lendava, začel pa se bo ob 19. uri. Cena vstopnice v predprodaji je 13 evrov na dan koncerta pa bo 15 evrov.

V petek in soboto bo potekal že četrti reli z električnimi vozili e-via. Začetek dirke bo v petek pred promocijskim centrom EXPANO v Murski Soboti ob 8:30 uri. 36 udeležencev relija se bo zapeljalo v smeri Moravskih Toplic do stolpa Vinarium v Lendavi. Med 9.15 in 10.45 se bodo na lokaciji stolpa odvijale tudi spremljevalne aktivnosti: predstavitev lokalnih ponudnikov, testna vožnja z e-kolesi, promocijska info stojnica in izziv za tekmovalce – selfie na 42 metrov višine. Pot jih bo od tam vodila skozi Grad na Goričkem, zaključek dirke pa bo na Ptuju.

Sobota, 13. oktober 2018

Na Grajskem dvorišču v Beltincih prirejajo že 6. Pomurski Oktoberfest. Med 12. in 17. uro boste lahko na grajskem dvorišču poskusili bolj ali manj pekoč Chili con Carne, ki ga bodo skuhali tekmovalci. Ob 14. uri se bo začel otroški mini Oktoberfest, kjer bodo potekale jesenske ustvarjalne delavnice iz naravnih materialov in zanimive ter predvsem zabavne jesenske igre. Po 17. uri pa bo v šotoru pravo oktoberfestovsko vzdušje, kjer se bo uživalo ob točenem pivu, odlični hrani in prijetni glasbi. Za dobro zabavo bodo poskrbeli ansambel Štrk, Kumske punce, Ansambel Aktual in Böltinska plej banda. Vsi obiskovalci, oblečeni v primerna bavarska oblačila, bodo po oceni komisije nagrajeni.

V središču Murske sobote bo med 10. in 20. uro potekal Festival Bujte repe. Na parkirišču hotela Diana si boste poleg prekmurske bujte repe lahko privoščili še druge kulinarične dobrote iz kolin, kot so kri, ocvirki, svinjska pečenka in krvavice. Potekal bo tudi pester spremljevalni program, za glasbo pa bo skrbela Skupina Weekend Band.

Že peto leto zapored bo v soboškem gradu (Grajski stolp zgoraj) potekal dogodek Jesenska Jasa Mavričnih Utrinkov. Od 15. ure naprej se bo odvijal pester program z brezplačnimi predavanji in delavnicami ter bogato obloženimi stojnicami, kjer se bodo predstavili ustvarjalci in pridelovalci.

Na Gradu prirejajo 2. mednarodni grajski in 13. jesenski bazar. Med 10. in 16. uro bodo gorički rokodelci in kmetje na stojnicah ponudili svoje izdelke in pridelke. Ob 13. uri se bo pričel kulturni program, kjer se bodo predstavili Otroški in mladinski pevski zbor jOPERA iz Avstrije, Pevski zbor OŠ Sveti Jurij in Kuzma, Folklorna skupina OŠ Grad, Folklorno društvo Vrbe Sveti Jurij in Mladinski pomurski raper Pepson.

40 mladih iz Slovenije, Hrvaške, Turčije, Bolgarije in Romunije bo v MIKKovem klubu ob 11. uri predstavilo program Erasmus+ Mladi v akciji in mladinsko izmenjavo "Ali je turizem odgovor za boljšo prihodnost?". Na dogodku bodo mladim približali program Erasmus+ Mladi v akciji in jih skušali spodbuditi k vključevanju. Predstavitvi bo sledilo druženje ob prigrizkih in klepetu.

Čebelarsko društvo Črenšovci skupaj z Občino Črenšovci vabi na otvoritev tematske poti Medovita. Zbor udeležencev bo ob 13. uri pri učnem čebelnjaku Filipa Kocipra v Žižkih (v Petkovici, pri križu). Od tam pa bo pot vodila do igral na Brlenci, ki so namenjena vsem generacijam za spodbujanje rekreacije in gibanje.

KUD Melinci vabijo v soboto ob 18. uri na slovesno prireditev Sem pevec in peti mi je vse na sveti. S prireditvijo, ki bo potekala v Kulturnem domu Melinci, bodo obeležili obletnico društva.

AC-Profekt, prodaja in servis vozil, v Lendavi na parkirišču med hotelom Elizabeta in restavracijo Bela Venezia (nekdanja tržnica) prireja tradicionalni kostanjev piknik. Na druženju, ki se bo pričelo ob 9. uri, bodo predstavili jesensko ponudbo vozil Peugeot, Honda in Mitsubishi. Vsa omenjena vozila pa boste lahko tudi preizkusili.

Občina Puconci praznuje 21. občinski praznik. V soboto bo osrednja slovesnost – Slavnostna seja Občinskega sveta Občine Puconci, ki se bo začela ob 11. uri v kulturni dvorani v Puconcih. Slavnostna govornica na prireditvi bo ministrica mag. Alenka Bratušek, podeljena bodo tudi priznanja in nagrada Občine Puconci ter priznanje župana. Slovesnost se bo nadaljevala ob 14. uri v Športnem centru v Brezovcih s prikazom investicijskih pridobitev in obeležitvijo 20. obletnice vrtca v Brezovcih.

Nedelja, 14. oktober 2018

V nedeljo se bo slavje ob 21. občinskem prazniku občine Puconci nadaljevalo ob 13. uri v Vaško-gasilskem domu v Dolini z osrednjo prireditvijo ZKTD Obujanje spomina na trgatveno veselico v Dolini.

KS Martjanci s partnerji prirejajo otvoritev Ribnjeka, ki bo ob 14. uri v dvorani ŠRC v Martjancih. Na otvoritvi bodo predstavili novo podobo Ribnjeka. Otvoritvi pa bo sledil kostanjev piknik.

Turistično društvo Dišeči volčin že šestnajstič prireja Kapüstne den. Poleg razstave in pokušine jedi iz zelja bo prireditev letos popestrena s tekmovanjem v kuhanju segedina, izborom naj zeljne maskote, sejmom domače obrti lokalnih obrtnikov in pridelovalcev ter bogatim kulturno-glasbenim programom. Kapüstne den se bo začel ob 10.30 v središču Šalovec, ko bodo predali namenu tudi nov turistično-prireditveni prostor Volčin.

Ob spominskem dnevu Občine Murska Sobota bo v Gledališču Park celovečerni koncert Partizanskega pevskega zbora. Slavnostni govornik bo župan MO Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek. Za koncert, ki se bo začel ob 18. uri si lahko zagotovite brezplačne vstopnice pri blagajni Gledališča Park (vsak delovnik od 14. do 17. ure).

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.