https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: 36 električnih vozil pričelo dvodnevno dirko

Murska Sobota, 12.10.2018 ob 11:00  

V petek, 12. oktobra 2018, je bil pred centrom EXPANO, začetek dvodnevne dirke z električnimi vozili. Na dirki se bo pomerilo 36 ekip, potekala pa bo v Sloveniji in Avstriji. 


Dirka e-via – RALLY Z ELEKTRIČNIMI VOZILI že četrtič zapored poteka med 11. in 13. oktobrom in bo na 600 km dolgi trasi skozi Vzhodno in Jugovzhodno Štajersko (Avstrija) ter po čudoviti pokrajini Pomurja in Spodnjega Podravja nudila popoln užitek na električni pogon. Na tridnevni poti pričakujejo 36 sodelujočih ekip, zanimive preizkušnje s kar 13 polnilnimi postanki, 7 posebnimi postanki z nalogami za ekipe ter 13 kontrolnimi točkami.

Prejšnje izkušnje z e-via kažejo na to, da dirka s svojim športnim in dinamičnim videzom spodbuja visoko osveščenost in pozitivno vzdušje ter mrežno strukturo za električno mobilnost.

E-via 2018 se izvaja v sklopu projekta E-SME, ki ga Razvojni center Murska Sobota s projektnimi partnerji izvaja v okviru Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija – Avstrija 2014-2020 in je sofinancirana s strani Evropske unije in Evropskega sklada za regionalni razvoj. 

Župan Mestne občine Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek, je pred začetkom dirke povedal: ˝Paviljon smo poimenovali vrata v Pomurje, vrata v našo čudovito regijo, ki ima veliko potencialov turizma, in zaradi tega je regija, kjer so udeleženci iz Avstrije, Madžarske in Slovenije toliko večji. Veliko prireditev se bo tukaj odvijalo. Expano še ni v celoti zaključen, računamo pa, da bo tam nekje meseca decembra tudi otvoritev. Naša regija je mestna regija, čudovito naravo imamo, čudovite ljudi, čudovito prehrano, čudovita vina, kaj še rabimo več. Zelena regija smo, in še ena najbolj varnih regij. 

Nekaj utrinkov z dirke si lahko pogledate v spodnjem videoposnetku. 

Dirko so podprle številne občine ter vzorčne in energetske regije Vzhodne in Jugovzhodne Štajerske, da bi bilo obiskovalcem zagotovljeno ambiciozno ter enkratno doživetje.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.10.2018 ob 13:42 SD povezani gost

      Expano še sploh ni uradno odprt pa se na gradbišču že izvajajo aktivnosti - inšpekcija ge ste. Aja to je edini projekt Jevška in zdaj bodo 2 meseca vsak dan mediji polni Expanoja in vsaka zadeva se bo povezovala z Expanoje. Kaj pa imajo električni avtoji z Expanojem?. Kaj pa o črnem kopanju gramoza v sklopu gradnje Expanoja se nič ne bo pisalo.?

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.10.2018 ob 16:05 mar gost

      To kar imaš ti "SD povezani " s politiko.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.