https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na gradu Grad je bilo živahno

13.10.2018 ob 19:00  

V soboto je v gradu pri Gradu na Goričkem, potekal 2. mednarodni grajski in 13. jesenski bazar.


Na grajskem dvorišču so gorički rokodelci in kmetije na stojnicah ponudili izdelke in pridelke, ki ohranjajo kulturno krajino in naravo ter so imetniki pravice do uporabe Kolektivne blagovne znamke Krajinski park Goričko.

V programu se je zvrstil sejem domače obrti in dejavnosti, otroci so si lahko ogledali predstavo Obuti maček, si ustvarili rožo iz krep papirja ali si poslikali obraz.

V razstavnem programu je bilo zaslediti ponudnike domačega sadja in zelenjave, pekov, pridelovalcev bučnega olja in rokodelcev. Obiskovalci so se sprehodili in na stojnicah poskusili marsikatero posebnost Goričkega. Seveda je bilo ob prireditvi poskrbljeno tudi za kulinarično popestritev in kulturne dejavnosti. Obiskovalci so se lahko preizkusili v lokostrelstvu in spoznali divja zelišča na vodenem sprehodu, ali se brezplačno zapeljali s turističnim vlakcem izpred gradu Grad do kamnoloma in po panoramski poti nazaj.

Kasneje so se v kulturnem programu predstavili otroški in mladinski pevski zbor jOPERA iz Avstrije, pevski zbor OŠ Sveti Jurij in Kuzma, folkloristi in pevski zbor OŠ Grad, folklorno društvo Vrbe Sveti Jurij in mladinski pomurski raper Pepson.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.10.2018 ob 22:42 cumpernjak gost

      eh škoda goričanci ka nega več privas na Gradi ,noč čarovnic..tan je bilao najbauše,še marki smo radi šli tanta ...je pa fajn za viditi kak ste tau gjes meli,dosta uspehov še naprej

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.10.2018 ob 7:35 Sonce gost

      Škoda, da nismo vedeli - mogoče malo več oglaševanja, ker je videti zanimivo.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.