https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

MLADI

FOTO: Ali je turizem odgovor za boljšo prihodnost?

25.10.2018  

Udeleženci mladinske izmenjave "Ali je turizem odgovor za boljšo prihodnost?" so ob koncu projekta pripravili zaključno prireditev v sodelovanju z MIKK-om Murska Sobota. V njihovih prostorih so pripravili predstavitev projekta, kjer je beseda tekla tudi o vključevanju mladih v ERASMUS+ projekte v prihodnosti. Lokalni mladini so predstavili delovanje ERASMUS+ projekta in vključevanje v mladinske projekte preko slovenske nacionalne agencije za mladino MOVIT.


V programu zaključnega dogodka je bila vključena tudi predstavitev podjetniških idej v turizmu, ki so jih udeleženci mladinske izmenjave razvijali skozi svoje aktivnosti. Udeleženci so spoznali, da je turizem ena izmed najbolj rastočih gospodarskih panog na Svetu in, da je potrebno v njega tudi vlagati. Mladi iz Hrvaške so predstavili svoj turistični produkt, ki so ga umestili v Gorski Kotor.

Mladi iz Romunije so predstavili svojo podjetniško idejo v ruralnem predelu regije Moldavije. Mladi iz Bolgarije so skozi SWOT analizo spoznali, da si želijo razvijati podjetniško idejo v enem izmed gradov njihove države. Turški udeleženci pa so razvili idejo kako turistom ponuditi produkte, kjer jim predstavijo izdelavo čajev. Slovenski udeleženci so se določili ostati v regiji in so razvili idejo o počitniškem naselju ob Ledavskemu jezeru.

Na povabilo na predstavitev so se med drugim odzvali iz Pomurske turistične zveze, Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota in RIS Dvorca Rakičan. Povabljeni so mladim zastavljali vprašanja in jih usmerjali pri njihovih predlogih za razvoj turizma na izbranem področju.

Dogodek so zaključili ob pogovoru in manjši pogostitvi.

Več o mladinski izmenjavi na Facebook strani projekta.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.