https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Ministrica mag. Bratušek v Puconcih za prenovo cest v Pomurju

Puconci, 14.10.2018 ob 6:00  

V okviru prireditev ob 21. občinskem prazniku Občine Puconci je v soboto, 13. oktobra ob 11. uri, v kulturni dvorani v Puconcih potekala slavnostna seja Občinskega sveta, z osrednjo govornico ministrico za infrastrukturo, mag. Alenko Bratušek.


Ministrica za infrastrukturo, mag. Alenka Bratušek, je slavnostni govor na osrednji slovesnosti pričela z besedami, da jo v Pomurju in v Puconcih vedno enko lepo in toplo sprejmejo ter da se vedno rada vrača v ta, zelo lep del Slovenije. Nadalje je ministrica izpostavila, da si bo v okviru pristojnosti Ministrstva za infrastrukturo prizadevala za izboljšanje prometne infrastrukture v Pomurju.

Obenem je napovedala, da se bodo v Občini Puconci, v krajih Gorica, Brezovci, Lemerje in Mačkovci nadaljevala ali pričela gradbena dela na področju prometne infrastrukture. Po besedah mag. Bratušek je v okviru pristojnosti Ministrstva za infrastrukturo predvideno, da se bo državno cesto skozi Brezovce in Gorico uredilo že v letu ali dveh in tako naredilo bolj varno za udeležence v prometu. Predvsem pa bodo poskrbeli za večjo varnost najmlajših, saj je ob tej prometni cesti tudi vrtec. Zgradili bodo boljšo cesto s pločnikom, razsvetljavo, avtobusnim postajališčem ter urejeno komunalno infrastrukturo. Država bo za to prispevala približno 2 milijona evrov. Tej naložbi v večjo prometno varnost bo sledila ureditev ceste skozi naselje Lemerje, v Mačkovcih pa se bo zgradil pločnik.

Kot je še dodala ministrica, nas v prihodnjih nekaj letih v Občini Puconci čaka kar nekaj dela, govor pa je zaključila s čestitkami vsem občanom in prejemnikom priznanj in nagrad Občine Puconci ter pozvala, naj vsi skupaj krepimo tako tiste vidne, kot tudi nevidne vezi med nami za boljše življenje v skupnosti.

Na osrednji slovesnosti ob občinskem prazniku Občine Puconci so bila zaslužnim občanom in društvom podeljena priznanja in nagrada Občine Puconci ter priznanje župana. Priznanja sta podelila župan Občine Puconci Ludvik Novak in predsednica komisije za podelitev priznanj Tanja Marič. Priznanja in nagrade Občine Puconci ter priznanje župana so letos prejeli: Evgen Hodošček, Majda Kuhar, Srečko Kalamar, društvo Prpraši, Turistično kulturno in športno društvo Pečarovci in Milovan Jakovljevič.

V zaključku slovesne prireditve je nekaj besed spregovoril župan Občine Puconci Ludvik Novak, tudi o temi preteklosti iz katere prihaja sedanjost. Nadalje je povedal, da je država toliko močna, kot je močno njeno podeželje, občine in periferije ter v tem smislu o ustanavljanju in pomenu pokrajin. Majhne občine imajo namreč veliko težav pri pridobivanju sredstev. Izrazil je upanje, da bo v mandatu nove vlade več posluha za to in na razpolago več denarja.

V sklepnem govoru se je župan zahvalil vsem za spodbudo in pomoč pri uresničevanju skupnih ciljev v občini, ministrici za počastitev z govorom in obiskom. Vsem občanom, gostom in obiskovalcem je ob prazniku občine čestital in zaželel vse najboljše ter jih povabil na praznovanje občinskega praznika še naprej.

Praznovanje 21. občinskega praznika Občine Puconci se je nadaljevalo pri Športnem centru v Brezovcih s prikazom investicijskih pridobitev in obeležitvijo 20. obletnice vrtca v Brezovcih.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.10.2018 ob 7:57 gost25 gost

      BLAAAAAAAAA BLAAAAAAAAAAA

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.10.2018 ob 9:27 jozo gost

      ka so pa geli ?

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.10.2018 ob 15:01 LFL gost

      Pa vas je nategnila ali odpeljala ,žejne čez vodo.Stara praksa.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.10.2018 ob 0:28 titograd gost

      Kaj je župan Lojči pa bijo dobre volej,ali pa več ne .........Voči pa Loči gvišno nej gvišen,ka mu je Alenka obečala,ma pa malo li vijpanja ka da se nika delalo ----sprašujmo pa se lahko kdaj se bodo ta dela začela.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.10.2018 ob 8:00 Občan gost

      Što pa je sploj tou Alenka Bratušek ??? Jo je mogoče sploj što izvolo ali ka? Aja pa ova slika je še dobra, ge se zdajšnji podžupan - zugmajster, že v rit vličej bodočemi župane....... komedija je gratala ta občina Puconci.......

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.10.2018 ob 8:20 tnt gost

      V Brezovcih so nepomembno cesto, do igrišča asvaltirali ena dva. Eno leto pa se ne more nazaj asvaltirati razdrta cesta od Puconec -Benkotehna proti Vanači. Zakaj???

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.