https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Žižkih otvorili tematsko pot MEDOVITA

Žižki, 14.10.2018 ob 14:00  

V soboto, 13. oktobra, so v Žižkih ob učnem čebelnjaku Filipa Kocipra otvorili tematsko pot MEDOVITA.

Projekt Tematska pot MEDOVITA so skupaj načrtovali Čebelarsko društvo Črenšovci, Vaški odbor Žižki in vodilni partner Občina Črenšovci. Pot, ki so jo postavili v okviru projekta, teče skozi vasi Črenšovci, Žižki, Trnje, Dolnja Bistrica, Srednja Bistrica, Gornja Bistrica, Lipa in Odranci.

Foto: Čebelarsko društvo Črenšovci

Tematska pot je namenjena tako rekreaciji občanov in zunanjih obiskovalcev kot tudi spoznavanju čebelarstva in gradnji odnosa do čebele.

Na približno 39 kilometerski poti stoji več čebelnjakov, kjer je možno kupiti čebelje proizvode, med njimi so tudi trije učni čebelnjaki. V sklopu projekta so ob poti na novo posadili medovite rastline in jo opremili s klopmi za krajši počitek.

Uradno otvoritev tematske poti je vodila predsednica Vaškega odbora Žižki Mojca Makovec Haložan, nekaj besed pa sta povedala tudi predstavnik Občine Črenšovci Miha Horvat ter predsednik Čebelarskega društva Črenšovci Jože Tratnjek.

Ob otvoritvi poti so otvorili tudi otroško igrišče, ki leži ob tematski poti in je namenjeno vsem generacijam za spodbujanje rekreacije in gibanja. Za kulturni program so poskrbele ljudske pevke iz KD Fran Saleški Finžgar iz Žižkov.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.