https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Na Melincih zborovskim in ljudskim pevcem podelili jubilejne značke

Melinci, 16.10.2018 ob 15:30  

Člani Mešanega pevskega zbora KUD Melinci (MePZ KUD Melinci), Melinčki ciglarji in Melinčke ciglarke so v soboto, 13. oktobra na prireditvi Sem pevec in peti mi je vse na sveti prejeli Gallusove in Maroltove značke.

Gallusove in Maroltove značke podeljuje Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD). Gallusova značka je jubilejna značka, ki jo prejmejo posamezniki za aktivno udejstvovanje na področju ljubiteljske glasbene dejavnosti. Ljudskim pevcem in godcem pa podeljujejo Maroltove jubilejne značke.

V kulturnem domu Melinci sta predstavnika JSKD Aljoša Obal in Geza Kišfalvi članom MePZ KUD Melinci podelila 1 bronasto, 3 srebrna, 10 zlatih in 8 častnih Gallusovih značk. Ljudske pevke Melinčke ciglarke so prejele 5 bronastih Maroltovih značk. Melinčki ciglarji pa so prejeli 4 zlate Maroltove značke in 5 častnih Maroltovih značk.

Mešani pevski zbor KUD Melinci neprekinjeno aktivno deluje že 50 let. Članstvo v zboru se je nenehno spreminjalo, eni so peli le nekaj let, drugi pa kar tri desetletja in več. Za več kot 5 let udejstvovanja je bronasto Gallusovo značko prejela Melita Stanko. Za več kot 10 let udejstvovanja so srebrne Gallusove značke prejeli Nace Duh, Marjana Škafar ter Elizabeta Markoja. Za več kot 15 let udejstvovanja so zlate Gallusove značke prejeli Marica Felicijan, Marta Kocet, Miroslav Lebar, Štefka Forjan, Vida Dugar, Anton Dugar, Cvetka Serec, Dragica Pozderec, Franc Maroša in Jože Ozmec. Častne Gallusove značke, za 30 let udejstvovanja in več, pa so prejeli Štefan Ozmec, Martin Pozderec, Martin Majcen, Marija Škafar, Marija Fekonja, Janez Stanko, Franc Dugar ter Alojz Forjan.

Leta 2000 se je nekaj članic MePZ KUD Melinci odločilo, da se poskusijo kot ljudske pevke, kar jim je tudi uspelo. Skupina je s petjem prenehala leta 2005, njihovo delo pa od leta 2007 nadaljujejo Melinčke ciglarke. Za več kot 5 let sodelovanja so bronasto Maroltovo značko prejele Cvetka Serec, Dragica Pozderec, Marjana Škafar, Marta Kocet in Vida Dugar.

Moški pevski zbor deluje na Melincih že tako dolgo kot mešani pevski zbor, zadnja leta pa se predstavljajo tudi kot ljudski pevci Melinčki ciglarji. Za več kot 15 let sodelovanja so zlate Maroltove značke prejeli Anton Dugar, Franc Maruša, Jože Ozmec in Miroslav Lebar. Za 30 let udejstvovanja in več pa so častne Maroltove značke prejeli Alojz Forjan, Štefan Ozmec, Martin Pozderec, Martin Majcen in Janez Stanko.

Ob priložnosti je predsednica KUD Melinci Tina Zver Vlaj v imenu društva podelila zahvale Renati Mesarič, Nadi Forjan, Martinu Majcen in prvim ljudskim pevkam.

Poleg MePZ KUD Melinci, Melinčkih ciglarjev in Melinčkih ciglark so nastopili tudi ljudski pevci Trta iz Zavrča in Mešani pevski zbor DU Beltinci. Ob priložnosti pa sta nekaj besed prisotnim namenila tudi predsednik KS Melinci Andrej Duh ter župan Občine Beltinci Milan Kerman.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.10.2018 ob 18:08 domačin gost

      Lepo izpeljana slovesnost! Vsem dobitnikom priznanj pa iskreno čestitam in želim dobrega ,ubranega petja še naprej! Ponosni bodite na to kar ste dosegli!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.