https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Na Dolini obudili spomin na trgatveno veselico

Dolina, 15.10.2018 ob 11:00  

V okviru prireditev ob 21. občinskem prazniku Občine Puconci je v nedeljo, 14. oktobra od 13. ure dalje, v Vaško-gasilskem domu na Dolini potekala osrednja prireditev ZKTD Občine Puconci, poimenovana »Obujanje spomina na trgatveno veselico v Dolini«.


V nedeljskem popoldnevu so na Dolini v Občini Puconci pripravili kulturno prireditev, s katero so obudili tradicionalen običaj trgatvene veselice na Dolini. Uvodoma je zbrane pozdravila in nagovorila predsednica Kulturo-turističnega društva Dolina, Irena Horvat, zatem pa predsednik Zveze kulturnih in turističnih društev občine Puconci, Uroš Kamenšek. Za kulturni program na prireditvi so poskrbele pevske, ljudske in zabavne glasbene skupine Nella Gjergjek, Žlahtna kapljica, Vö fajne in Ljudski godci vinski bratje.

Na prireditvi so podelili tudi priznanja za najlepše urejeni kraj v Občini Puconci; to so postale vasi Bodonci, Puconci in Beznovci ter romski zaselek v Vadarcih.

Obenem so podelili priznanja posameznikom za minulo uspešno delo na področju kulture in turizma v Občini Puconci, ki so jih prejeli: Stanko Veren, Dragica Flegar, Marta Horvat, Jožef Rituper, Melita Franko in Dušan Horvat, Olga Horvat Maček ter Karel Vratarič.

Zbrane je ob zaključku prireditve nagovoril župan Občine Puconci, Ludvik Novak, ki je vsem obiskovalcem zaželel lepo praznovanje občinskega praznika ter da preživijo lepo nedeljsko popoldne na Dolini.

Po končanem kulturnem delu prireditve je za glasbo, ples in zabavo zbranih poskrbela mlada glasbena skupina Aktual.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.10.2018 ob 14:29 pero gost

      te z šurcami so nešterne ešče za doj podrejti!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.