https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

VIDEO: V Muzeju norosti zaznamovali 33 let bitke za Muro

23.10.2018 ob 10:00  

V Muzeju norosti na Tratah so s koncertom in razstavo zaznamovali 33 let bitke za ohranitev reke Mure.

Nasprotovanje domačinov in naravovarstvenih strokovnjakov gradnji elektrarn na Muri ter podpora revitalizaciji ob tej edinstveni reki traja 33 že let. Muzej norosti je s podporo Društva za preučevanje rib, Zveze društev Moja Mura, Kampanjo Rešimo Muro in Svetovno organizacijo za varstvo narave (WWF) pripravil Festival za Muro, s katerim nadaljujejo bitko za Muro.

Na razstavi »Od zelenih gladiatorjev do ekoteroristov« so prikazali fotografije, plakate, priponke in izrezke iz časopisov v 80. letih ter posnetke z legendarnega koncerta Mura Fuck Off, ki je leta 1986 potekal v Murski Soboti.  Razstava bo do nadaljnjega tudi na ogled v Muzeju norosti na gradu Cmurek na Tratah.

Foto: DPRS - Društvo za preučevanje rib Slovenije

S koncertom Mura Fuck Off 2.0 so spomnili na znameniti koncert, ki se je v prvi bitki odvil v Murski Soboti. Za koncert je Jani Kovačič tudi spisal pesem proti HE na reki Muri: 

Festival za Muro s koncertom Mura Fuck Off 2.0 in razstavo Od zelenih gladiatorjev do ekoteroristov je tretji v nizu dogodkov, ki so jih v 2018 organizirali v Muzeju norosti na Tratah. Januarja so že priredili Marš za Muro, v maju pa je potekala umetniška akcija Murali, za Muro gre.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.10.2018 ob 12:03 zgodovina gost

      Lahko kdo pove kdo vse te organizacije, "strokovnjake" in ostalo plača? Zbirajo prostovoljne prispevke, imajo obvezno visoko članarino ali kaj?

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.10.2018 ob 13:23 prekmurec gost

      To so debili , ki nimajo ali NE znajo drugo delat , kot vsemu nasprotovat! Oni mislijo da je to demokracija ! Voda pa brezveze tjavendan odteka in gramoz odnaša na Hrvaško , kjer ga ljudje spridom izkoriščajo , kar je seveda pri nas prepovedano !Zato pa v muzeju NOROSTI !!!!

      18 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.10.2018 ob 14:07 bicikl gost

      ma majo tolko za povedati in scititi muro saj delnoma imajo prav. ampak da bi jo ocistili ter uredili pa nisce ne naredi nic. ko se skoraj vsaki dan peljem proti murski soboti z vlakom in ko preckamo muro pogledas dol z mosta in vidis svinjarijo kolko drevja in ostale sare pritiska na zelezniski most a tega pa nisce ne vidi samo bi naracun nekih muzejih ali drugih dogotkov samo dnare vlekli a da bi ocistili in jo vzdrzevali kot se spodobi pa rep med noge pa adijo glavno da te ribiske druzine in okoljevarstveniki dobijo dnar a naredijo pa apsolutno nic in ne ven sploh zakoj obstajajo tolko da si na racun mure samo dnar nabirajo.

      15 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.10.2018 ob 16:39 DEBELI FUKJENEC gost

      In ti " pametnjakoviči " in " strokovnjaki " dobivajo sredstva iz državnega proračuna - NAŠ DENAR !!!!!

      13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.10.2018 ob 22:56 * gost

        Ja, debeli sedaj se pa že enkrat odloči katero stran boš zagovarjal. V nekaterih člankih si odločen levičar in tolčeš po vsem, kar vsaj malo diši po kapitalizmu in denarju. Sedaj pa tolčeš proti aktivistom za Muro. A veš, da jih podpirata tudi Židan in Jevšek ? Kaj sedaj? Levo ali desno ? Ta vlada ne podpira gradnje HE na Muri.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.10.2018 ob 15:28 Moja mura je tudi gost

      Mura je tudi naša,ne samo od vas,kijo izkoriščate za razne zabave.Kaj bomo delali z Muro bomo odločali mi na referendumu ne pa peščica lenuhov in Židanistov ki zavajate ljudi na razne načine,celo na hrvaški.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.10.2018 ob 22:53 * gost

      Ne ti nam Židanisti!!! Ne boš nič na referendumu odločal o Muri, ker ga NE bo !!!! Ti bi samo trošil državni denar za referendume in elektrarne, da bi si peščica delila milijone od investicije. Ne, ne, ne bo vam uspelo. Vlada je na naši strani.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.