https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Lokalna hrana vedno bolj zaželena

16.10.2018 ob 7:00  

V prostorih RIS Dvorca Rakičan je potekal posvet ob zaključku evropskega projekta: Pot do lokalne hrane.

Cilj projekta je bil osveščati, zakaj je pomembno uživati hrano iz bližine in ustvariti most med lokalnimi pridelovalci in javnimi zavodi skozi novo in kratko dobavno pot. Preko spletnega portala bodo lokalni ponudniki tedensko vpisovali aktualno ponudbo iz kmetij, ki bo na razpolago organizatorjem prehrane v javnih zavodih. Tako se bo organizatorjem prehrane precej olajšalo iskanje lokalnih ponudnikov in vključevanje lokalnih pridelkov in izdelkov v hrano v šolah in vrtcih.

Kot je povedal ravnatelj Osnovne šole Puconci Štefan Harkai, so se za sodelovanje odločila, ker je projekt zelo zanimiv in zelo aktualen. Naredili so visoke grede, na učnem vrtu so zasadili določene vrtnine, zelišča, zelenjavo in sadje. Zraven vrta imajo tudi čebelnjak in vzorčni medovitin vrt ter šolsko polje, na katero so imeli posajeno ajdo.

V sklopu projekta Pot do lokalne hrane so tako potekali številni naravoslovni dnevi v vrtcih in šolah ter delavnice v učnem vrtu na OŠ Puconci. Skupno jih je bilo kar preko 20 z vključenim preko 1000 otrok in seveda veliko učiteljev, vzgojiteljev. Namen je bil otrokom približalit pomen lokalno pridelane hrane, zakaj jesti hrano iz bližine, predvsem pa tudi kako hrano pridelati in to predelati v okusen in zdrav obrok.

V projektu je kot partner sodeloval Center za zdravje in razvoj, ki je pripravljal različne primere jedilnikov in zloženko ter delavnice po različnih krajih.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.