https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pričetek gradnje novega krožišča

18.10.2018 ob 9:00  

V prihodnjih dneh se bodo pričela dela za pripravo gradbišča za izvedbo krožišča in nove povezovalne ceste na križišču k Splošni bolnišnici Murska Sobota.  S predlagano ureditvijo se bo izboljšala pretočnost in prometna varnost na tem območju.


Investicija Ministrstva za infrastrukturo,  bo znašala 775.524,84 evrov z vključenim DDV,  Mestna občina Murska Sobota je z Ministrstvom za infrastrukturo avgusta podpisala sporazum o sofinanciranju, po katerem bo prevzela 123.303,84 evrov z vključenim DDV.

 

Izvajalec del bo podjetje Pomgrad, predvidoma bo krožišče dokončano v roku 6 mesecev.

V času izvajanja gradbenih del bo moten promet za vsa motorna vozila na državni cesti iz Murske Sobote proti Rakičanu in kolesarje na kolesarski stezi v omenjeni smeri, zato vse udeležence prosimo za strpnost in razumevanje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.10.2018 ob 12:32 ojoj gost

      Ži vijdin, ka nede tau trajalo samo 6 mejscof..ka ,či do tak brzinski kak so bilij pri obvoznicipa ovon krožnon,te de se prebivalstvo v Pomurji friško znižalo,ka nedo folfali rešilci prijti do špitala..namesto ka bi budale ene,da so že tau obvoznico pa tisti nepotreben krožni delali,napravili še istočasno toga pri špitali,keri je bole potrejben kak pa marsišteri krožni po Soboti ...

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.10.2018 ob 10:54 Yeap gost

        Tvoj komentar sem začel brat...in prenehal že po prvem stavku.Ne vem no,a ne morete skup sprati enega normalnega komentarja v slovenščini ??????

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.10.2018 ob 12:37 gulaž gost

      Moten promet ! To je že sedaj, kaj bo pa takrat , ko se bo začelo , pa bog pomagaj !Nesposobni pomgradovi strojniki, bodo še dodatno zapirali cesto.Samo jih gledajte po gradbiščih kako se nespametno spravljajo k delu ! Šest mesecev se mora zgraditi nekaj kilometrov ceste, nej pa en rondonček! Šalabajzarji!

      17 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.10.2018 ob 13:27 Robert gost

      Če je današnje merjenje geodetov kakšen pokazatelj del, potem to krožišče ne bo gotovo 6 let. Opazoval sem jih deset minut, niso se premaknili niti za milimeter. Trije na kupu, dela pa NOBEDEN. Sramota.

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.10.2018 ob 19:39 lendva gost

      Izgradnja drugega tira Divača - Koper res ni dolgo 10 let gradnje,če pa Pomgrad gradi to malo krožišče s puno paro 6 mesecev,upam pa da se ta projekt izplača preveriti ++malo meni ,malo tebi ++

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.10.2018 ob 23:32 krogec gost

      To je možno samo v Sloveniji, da eno krožišče stane dobrega tričetrt milijona everčkov. Zato se pa dela potem 6 mesecev, da se lahko upraviči takšna cena. Še kak aneks bo med gradnjo in bo počasi okoli milijona. Tak se strižejo ovce v Sloveniji. Pred dobrimi 20 leti so Avstrijci na veliko delali krožišča. Od Radgone do Graza po stari cesti jih je bilo kolikor hočeš. Cesto so za nekaj metrov prestavili in je promet potekal nemoteno. Najprej so naredili eno polovico krožišča in potem še drugo. V maksimalno enem mesecu je vsako bilo narejeno. Zelo enostavno, učinkovito in seveda poceni in hitro. No, v Sloveniji ne sme biti hitro in poceni, ker potem akterji ne bi nič zaslužili.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.10.2018 ob 5:12 Bubek gost

      Naj idejo gledat hrvate,v enon mesci so napravili 2 rondoja v Cakovci,pa tou tak,kak trbej

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      20.10.2018 ob 9:52 grobar gost

      sami štenkaši

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      21.10.2018 ob 22:40 Karci gost

      Da se tou dosti hitrej napraviti samo te mogouce za mense pejneze

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      23.10.2018 ob 10:15 piki gost

      Kaj si ja nor, pol leta!?!? Halloo. To se naredi v enem mesecu za desetino tega denarja. Problem pa je, ker se potem denar ne more razdeliti, kot se ga hoče. Določene politične stranke tudi rabijo gotovino za kampanijo. To so Kitajci naredili v devetih letih. https://siol.net/avtomoto/novice/to-je-najvecji-most-prek-morja-481089 Naši tega ne spravijo skupaj 100 let! Mislim, da bi bilo najbolj učinkovito poklicati Kitajce, da nam zgradijo drugi tir Divača - Koper.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.