https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POM-TURE

Grand Canyon - največji kanjon na svetu

Grand Canyon, 26.5.2011  

Na Zahodu ZDA, natančneje v Arizoni, se nahaja največji kanjon na svetu. Grand Canyon ali Veliki kanjon leži v osrčju enako imenovanega nacionalnega parka. Skoraj 450 kilometrov dolg in do 29 kilometrov širok kanjon dosega globino do 1800 metrov.

Rubrika POM-TURE je na Pomurec.com na sporedu vsak drugi četrtek, v njej pa predstavljamo popotniške utrinke in zgodbe iz celega sveta.

Reka Kolorado je več kot 2 milijardi let rezala in oblikovala to svetovno čudo. Leta 1869 je John Wesley Powel vodil prvo ekspedicijo po celotni dolžini kanjona. Velikega podviga se bo lotil tudi Martin Strel, ki bo poskušal preplavati del reke Kolorado med 4. in 6. junijem letos.

Grand Canyon je možno obiskati z več različnih strani, najbolj priljubljen je zahodni obroč, saj je v nekaj urah vožnje dosegljiv iz Las Vegasa. Če želite občudovati kanjon v vsej njegovi veličini, pa obiščite južni obroč. Kanjon si lahko na vseh točkah ogledate peš, z avtobusom, helikopterjem, konji ...

V galeriji lahko občudujete Skywalk, kjer se lahko nad kanjonom sprehajate po posebej zgrajenem mostu, kjer vas v zraku drži le nekaj centimetrov stekla.

 

Skywalk

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.