https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Preverite, kaj se ta konec tedna dogaja v Pomurju

18.10.2018 ob 18:00  

Ta konec tedna v Ljutomer prihaja skupina Siddharta, v MIKK klubu pa bo Klubski maraton Radia Študent s skupinama Apory Museum in Baltazar. Ob 500. obletnici reformacije se boste lahko udeležili predstavitve knjige in koncerta. Veliko pa se bo dogajalo tudi v BTC-ju in Maximusu.

Petek, 19. oktober 2018

V Športni dvorani ŠIC Ljutomer bo v petek koncert skupine Siddharta. Kot gostje bodo nastopili tudi MRFY in Seven Days In May. Vstop bo možen od 20. ure naprej.

Pred koncertom Siddharte se v Ljutomeru po 17. uri lahko udeležite tudi Mitrine kuhinje na prostem. Predstavili se bodo z gurmanskimi burgerji, ki jih bo mogoče poplakniti s točenim pivom ali s kuhanim vinom.

Študentsko-mladinski klub Klinka prireja zadnji dogodek v sklopu Educo – mesec izobraževanja (oktober). V Mladinskem centru Gornja Radgona bo ob 18. uri režiser Vasja Rovšnik z ekipo predstavil, kako poteka ustvarjanje filma, vse od pisanja scenarija do končnega produkta. Videti pa bo mogoče tudi opremo, ki je za to potrebna.

V Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota bo ob 18. uri predstavitev 12. knjige Zbranih del Primoža Trubarja. Nova knjiga Zbranih del sovpada s številnimi aktivnostmi v počastitev 500-letnice reformacije ter prinaša znanstvenokritično objavo Trubarjevega Evangelija po Matevžu (1555) in Prvega dela Novega testamenta (1557).

V petek se bo v BTC City Murska Sobota začel Festival nakupov in zabave. Ob 17. uri se bo v pritličju pričela otroška predstava z rajanjem Želvak Franček praznuje rojstni dan.

Sobota, 20. oktober 2018

Festival nakupov in zabave v BTC City-ju se nadaljuje tudi v soboto. Ob 11. uri bo v pritličju centra zabava z Dejanom Vunjakom. Zvečer pa bo v Čili Bar&Club- u (v BTC-ju) od 20. ure naprej uradni after party festivala s skupino Weekend-Band. Za ogrete boke bo poskrbel tudi DJ Urosh.

V Trgovskem centru Maximus bo v soboto med 20. in 24. uro Late Night Shopping. Ob 20. uri bosta v 1. nadstropju nastopila Manca Špik in Isaac Palma. Na voljo bo penina in pogostitev obiskovalcev (pred trgovino Geox) ter kulinarični otočki raznih ponudnikov: Ave mesne dobrote, Kurtoš kolač s posebnim novim kurtošem, Lars&Sven Burgers …

TD Vrtanek iz Gornjih Petrovec prireja 3. Retašiado, ki se bo začela ob 15. uri v vaškem domu v Gornjih Petrovcih. Razstava »retašev« bo zaključena z druženjem, degustacijo vseh »retašev« in kupico dobrega vina.

V MIKK klubu bo ob 21. uri Klubski maraton Radia Študent s skupinama Apory Museum in Baltazar. Klubski maraton Radia Študent letos že osemnajstič razpira preseke alternativne klubske infrastrukture in nove domače ustvarjalnosti.

Ob 18. uri bo v Gledališču Park v Murski Soboti ob 500. obletnici reformacije nastopil 60-članski zbor Dar srca pod vodstvom zborovodkinje Katarine Bordner. Vsak obiskovalec glasbeno - dramske predstave predstave prejme nov brezplačen prevod Dalmatinove nove zaveze v posodobljeni slovenščini.

Mladinska knjiga Murska Sobota za najmlajše prireja pravljično druženje s Pikijem Jakobom. Med 11. in 12. uro boste lahko skupaj prebrali pravljico, ušpičili še kakšno medvedjo in se poveselili. S Pikijem se boste lahko tudi fotografirali.

Nedelja, 21. oktober 2018

Pohodno društvo Miroslav Viher iz Stanjevec organizira pohod na Tromejnik. Start bo ob 8. uri pri kulturnem domu v Stanjevcih. Dolžina pohoda bo 27 km (približno 7 ur), malico imejte s sabo.

Radgonske gorice bodo v nedeljo obeležile Dan penine. Med 10. in 13. uro se boste v Domu penine lahko družili in zabavali ob brunchu, s prigrizki, kavico, ob brunchu nepogrešljivo mimozo in seveda s peninami Radgonskih goric.

V nedeljo se lahko udeležite tudi Teka miru, ki bo šel iz Gornje Radgone čez Avstrijo do Cankove. Ob 12. uri bo zbor tekačev na mostu v Gornji Radgoni - Bad Radkersburg in začetek teka proti Cankovi. Ob 13. 30 je prihod tekačev v Cankovo in začetek teka do Gerlincev. Ob 14. uri pa bo, po prihodu tekačev do mostu miru v Gerlincih, osrednja prireditev v počastitev mostov miru in harmonije.

Na Gradu Negova bodo ob 15. uri obujali stare otroške igre, igrače, izštevanke in pesmice. Podatki o prijavi in podrobnejše informacije na letaku.

Društvo bumerang sreče v Stanjevcih prireja Bumerangov kostanjev piknik. Na igrišču športnega centra v Stanjevcih bodo od 15. ure naprej potekale razne zabavne igre in jesensko obarvane ustvarjalne delavnice.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.