https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Predstavili 12. knjigo Zbranih del Primoža Trubarja

Murska Sobota, 20.10.2018 ob 6:05  

V petek, 19. oktobra 2018, je v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota, potekala predstavitev 12. knjige Zbranih del Primoža Trubarja.

Zbrana dela Primoža Trubarja so nacionalni izdajateljski projetk. Njihov namen je zaokrožiti dosedanja znanstvena prizadevanja za osvetlitev dela prvega slovenskega pisatelja ter prvega škofa Evangeličanske cerkve na Kranjskem, in sicer tako, da izvirna dela izidejo v kar najmanj interpretativni znanstvenokritični ediciji, so dostopna sodobnemu bralcu in tako spodbudijo raziskovanje omenjenega obdobja v okviru različnih strok. Pobudo za nastanek Zbranih del Primoža Trubarja je dalo Protestantsko društvo Primoža Trubarja, ki je bilo tudi izvirni soizdajatelj. Knjižna zbirka Zbrana dela Primoža Trubarja izhaja od leta 2002.

Nova knjiga Zbranih del Primoža Trubarja prinaša znanstvenokritično objavo Trubarjevega Evangelija po Matevžu (1555) in Prvega dela Novega testamenta (1557) ter sovpada s številnimi aktivnostmi v počastitev 500-letnice reformacije.


O delu so spregovorili:

  • mag. Geza Filo, škof Evangeličanske cerkve AV v Republiki Sloveniji,
  • izr. prof. dr. Jonatan Vinkler, glavni urednik Zbranih del Primoža Trubarja,
  • dr. Klaudija Sedar, avtorica študije k Zbranim delom Primoža Trubarja XII.

Več fotografij v spodnji galeriji... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.