https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Nova mobilnostna storitev v Pomurju: nosilci za kolesa za avtobuse

22.10.2018 ob 9:15  

Razvojna agencija Sinergija je v okviru projekta Transdanube.Pearls nabavila dva nosilca za kolesa za avtobuse. V sodelovanju z Avtobusnim prometom Murska Sobota d. d., ki je oba nosilca namestilo na svoja avtobusa, ki vozita po Pomurju, bo tako v naši regiji vzpostavljena nova storitev, ki bo potnikom omogočila prevoz koles z avtobusi na javnih linijskih prevozih.


Vsak od nosilcev ima kapacitete za prevoz šestih koles. Avtobusa, ki omogočata prevoz koles, sta z izvajanjem nove brezplačne storitve pričela v začetku meseca oktobra 2018.

Avtobusa vozita na sledečih relacijah:

Murska Sobota – Lendava – Murska Sobota
Murska Sobota – Trdkova – Murska Sobota
Murska Sobota – Kobilje – Murska Sobota
Murska Sobota – Ljutomer – Murska Sobota
Murska Sobota – Turnišče – Murska Sobota

»Z novo storitvijo bo kolesarjem v Pomurju, tako turistom kot tudi lokalnemu prebivalstvu omogočeno, da lažje raziščejo Pomurje. S pomočjo koles bodo namreč lahko obiskali kotičke, ki jih z obstoječim javnim prevozom ni možno doseči, obenem pa jim bo vožnja z avtobusom, ki bo omogočila transport koles, prihranila del poti, ki bi ga sicer morali prekolesariti,«  pojasnjujejo v Razvojni agenciji Sinergija ter dodajajo, »bo nova storitev hkrati omogočila povezljivost Pomurja s sosednjimi regijami in državami, ter povečala možnosti za trajnostno mobilnost.«

»Avtobusni promet Murska Sobota d.d. je z namestitvijo nosilcev za kolesa obogatilo ponudbo na področju javnih linijskih prevozov potnikov. Do sedaj smo prevoze koles izvajali na prikolici za kolesa v primeru izvedbe občasnega prevoza skupine potnikov do 24 oseb. S projektom  Transdanube.Pearls pa je na področju Pomurja uvedena tudi možnost potovanja ljudi po sistemu bike&ride (kolo in vožnja) na javnih linijskih prevozih.  Pričakujemo, da bodo to možnost ob uspešni promociji uporabljali obiskovalci naše regije, ki jo bodo raziskovali s kolesi. Upamo pa, da bodo  poleg občasnih ali enkratnih potnikov tudi taki, ki bodo bike & ride prepoznali kot primerno alternativo osebnemu avtomobili za vsakodnevno pot v kraj šolanja ali službo,« pojasnjujejo v Avtobusnem prometu Murska Sobota d.d..

Foto: Sinergija

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.10.2018 ob 10:52 Oj-oj gost

      Še malo pa de zima bedaki! Ka ste že nej spomladi to gor obesili?

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.10.2018 ob 11:26 MTB gost

      mi zaj kumaj začamo redno biciklejrati, bar nemo več blatnih biciklnof na strejo dejvali :) linija Trdkova de naša :)

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.10.2018 ob 11:34 nekši gost

      Ka hasnejo nosilci, če je povezava glupa. Edino zanimivo je Trdkova, pela pa MS - trdkova 11:10 Vozi ob delavnikih razen sobote 14:20 Vozi ob delavnikih razen sobote Trdkova - MS 5:30 Vozi ob delavnikih razen sobote 12:10 Vozi ob delavnikih razen sobote totalna glupost, pa nekši razpis s pejnezami, dale si pa nišče več ne brodi.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.