https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Pred vrati je tridnevni spektakel Ples – noč čarovnic

Rakičan, 22.10.2018 ob 10:49  

Dvorec Rakičan bo od soboto, 27. oktobra, srednjeveško in čarovniško obarvan. Z enodnevnim vmesnim premorom se dogajanje zaključuje v torek, 30. oktobra. 

 

Ples – noč čarovnic

Dogajanje in ponudbo sta na današnji novinarski konferenci predstavila direktor RIS Dvorca Rakičan dr. Robert Celec in Gabrijela Feher iz Term 3000, ki bodo tudi letos skrbele za kulinarično ponudbo.

Pester tridnevni program, z bogatim dnevnim dogajanjem in odličnimi koncerti na dveh odrih.

Ker se bodo jesenske počitnice pričele v soboto, 27. oktobra, se bo na ta dan pričel tudi festival Ples-noč čarovnic, z nastopom legendarnih rock skupin Parni Valjak in Lačni Franz. Prvi dan bo izključno glasbeno obarvan, pri čemer bodo nastopili še Weekend Band, Cover Lover in Trifrtalenadesejt.

V nedeljo, 28. oktobra, bo celodnevni pester program namenjen družinam, otrokom in vsem zabave željnim. Tako bodo letošnje leto organizatorji ponovno pripravili ZIP-LINE čarovniški polet, bogat srednjeveški program, animacijo za otroke, iluzionistično-čarodejski program, ognjeni šou itn. Pozno popoldne in zvečer bodo nastopili odlični glasbeni izvajalci: Magnifico, BQL, Vigor, Victory in Luka Basi.

V torek, 30. oktobra, dan pred praznikom, se bo družinsko obarvan program pričel popoldne ob 16. uri z nastopom Ribič Pepe-ja, animacijo za otroke, iluzionistično-čarodejskim programom, ZIP-LINE čarovniškim poletom, srednjeveškim programom itn. Zvečer pa bodo nastopili: Orlek, MI2, Opča Opasnost, Challe Salle, Nipke, Trkaj in Ines Erbus.

Pričakujejo čez 10.000 obiskovalcev

Tudi letos so poskrbeli za širok spekter glasbenih izvajalcev, od katerih je 85 odstotkov slovenskih. Kot je povedal Celec, je to šesta prireditev po vrsti, ki jo obišče veliko število obiskovalcev iz drugih delov Slovenije. En del teh obiskovalcev tudi v Pomurju prespi in izkoristi, da si lahko poleg prireditve pogleda druge lepote Pomurja.

Lansko leto je bila prireditev najbolj obiskana do sedaj, saj jo je obiskalo čez 10.000 obiskovalcev. Tako številen obisk pričakujejo tudi letos, saj imajo veliko obiskovalcev napovedanih tudi iz sosednje Hrvaške. Do današnjega dne so že prodali blizu 4.000 kart. Z današnjim dnem pa so začeli s prodajo 2. kontingenta kart.

Lokalne kulinarične dobrote in srednjeveška tržnica

Razgibano dogajanje bodo popestrili z lokalnimi kulinaričnimi dobrotami, kot so bujta repa, bograč, langaš, posolanke, indinjače, manjkala pa ne bo niti žar ponudba. Čarovniško vzdušje pa bodo pričarali tudi s čarobnimi napoji in čarovniškimi napitki.

Dogajanje bodo dodatno popestrili z lokalno, srednjeveško in tržnico ostalih izdelkov, kjer se bodo predstavili ponudniki lokalnih kulinaričnih dobrot in izdelkov domače obrti. Ponujali pa bodo tudi različne izdelke iz srednjeveškega časa.

Brezplačen avtobusni prevoz

Prireditev bo potekala v vsakem vremenu – tudi v čarovniško ogrevanem šotoru, ki lahko sprejme do 5.000 obiskovalcev.

Podrobnosti o programu in vstopnicah najdete TUKAJ.

Poskrbljeno bo za brezplačen avtobusni prevoz iz Murske Sobote in Moravskih Toplic, ki bo objavljeni TUKAJ.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.10.2018 ob 12:37 DEBELI FUKJENEC gost

      Dajte že končno urediti zunanjost dvorca, ki nam dela sramoto. Šli bi se turizem s tem, da kažete zunanji razpadajoči del dvorca?? Če bi nekaj tistega denarja, ki je šel v Red Bull ( aviacijo PP ), bi bil ta dvorec zrihtan kot se šika. Bogat turist, ki bo videl to razpadajočo zunanjost, se nikoli več ne bo vrnil!

      15 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.10.2018 ob 20:34 :D gost

        A ni ravno to fora dvrocev? Da je "razpadajoč", da nekako pridih tistih dvorčevskih časov. lp

        1 9 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.10.2018 ob 12:57 DEBELI FUKJENEC gost

      Admin, poglej si ta dvorec od zunaj. Mogoče boš opazil to, o čemer sem pisal. Turisti pa to 100 % opazijo. Za domače pijančke je pa to tudi dobro.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.10.2018 ob 13:04 DEBELI FUKJENEC gost

      Moram pa pohvaliti izbor nastopajočih. Dober izbor, za vsakogar nekaj. Pridite!

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.10.2018 ob 19:11 Gračar gost

      https://youtu.be/ZIKAje7jCvM Samo to MO vam pokazo.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.10.2018 ob 19:22 pišta gost

        Lejpi zgodovinski video. S poudarkom na zgodovini, preteklosti... Noč čarovnic na Gradi je preteklost.

        33 7 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.10.2018 ob 16:47 karči gost

      glasbeni festival, konkurenca polanskin dnivun. Pijača in jebača, vmes en dan počitek, nato ponovitev. Med prazniki terapija udov in vrnitev v prethodno stanje.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.10.2018 ob 4:18 gost25 gost

      SPET KOMUNALA DELA S POLNO PARO ALI DEŽJA TI VSEENO NE BO USPELO USTAVITI!!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.10.2018 ob 4:25 gost25 gost

      Na vašem portalu naslov oglasa NOČ ĆAROVNIC se mora pravilno glasiti TEDEN ČAROVNIC!!!!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.