https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Gasilske sirene na Janževem Vrhu naznanile vajo

23.10.2018 ob 17:00  

V soboto, 20. oktobra, so se na Janževem Vrhu ob 9:00 oglasile gasilske sirene, ki so naznanjale gasilsko vajo v tamkajšnjem vinskem hramu. Prostovoljno gasilsko društvo Janžev Vrh nima gasilskega vozila z veliko cisterno, zato je bila pomoč iz sosednjega Prostovoljnega gasilskega društva Radenci-Boračeva še kako dobrodošla. Ne dolgo nazaj smo bili priča požaru v radenskem parku, zato so vsake gasilske vaje odlična priložnost za nadgraditev gasilskega znanja, tehnike in sodelovanja s sosednjimi gasilskimi društvi.


V mesecu požarne varnosti je Prostovoljno gasilsko društvo Janžev Vrh organiziralo dan odprtih vrat. Najprej so skupaj s Prostovoljnim gasilskim društvom Radenci-Boračeva izvedli gasilsko vajo " Požar ostrešja" pri Janževem hramu, kasneje se je dogajanje preselilo v gasilskim dom Janžev Vrh. Na ogled je bila postavljena gasilska in policijska oprema, ki je vsebovala motorno kolo, merilnike hitrosti in številne druge predmete. Na temo vsakdanje zdrave prehrane je predavala prim. mag. Branislava Belović, dr. med., spec. pediatrije in socialne medicine. O prometu in prometni varnosti je spregovoril dr. Srečko Šteiner. Enodnevni dogodek se je zaključil z druženjem in pogostitvijo.

Letošnja tematika meseca varstva pred požari je še posebej namenjena požarni varnosti starejših stavb, ki so del naše kulturne dediščine. V Radgonsko-Kapelskih goricah v takšno skupino stavb zagotovo sodijo vinski hrami. Ob tem gasilci v mesecu oktobru izvajajo tudi številne druge aktivnosti ter vzporedno s tem širijo informacijo o številki za klic v sili 112.

Na gasilski vaji ob Janževem hramu se je zbralo lepo število domačinov, ki se še kako zavedajo pomena požarne varnosti in dela gasilk in gasilcev. Veliko zbranih gledalcev je bilo tudi članov PDG Janžev Vrh.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.